Αυτός είναι ο Kimi Raikkonen

Συνέντευξη στο Reuters

  • -
  • -

O οδηγός της Lotus F1, Kimi Raikkonen, έχει πάμπολλους οπαδούς ανά τον κόσμο. Μπορεί για τους δημοσιογράφους να μην είναι ο οδηγός που θα συνεργαστεί και θα δώσει αυτά που θα ήθελαν, αλλά έχει τον δικό του τρόπο. Και για τον λόγο αυτό είναι τόσο αγαπητός.

 

«Δεν είμαι για αυτό εδώ», είπε όταν με δυσκολία έκατσε για την συνέντευξη με το Reuters. «Είμαι εδώ για να οδηγώ και να κερδίζω αγώνες, τόσο απλά», τόνισε. Κάθε του σχόλιο γίνεται σλόγκαν, σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και μπλουζάκια τυπώνονται. Πέρσι όταν είχε κερδίζει στο Abu Dhabi ο μηχανικός του τον ενημέρωνε συνέχεια για το τι θα κάνει, παίρνοντας την απάντηση από την ενδοεπικοινωνία : «Άφησέ με ήσυχο, ξέρω τι κάνω»

 

«Ακούγεται σαν να φωνάζουμε, γιατί η ενδοεπικοινωνία δεν είναι τόσο καλή και πρέπει να φωνάζεις για να σιγουρέψεις ότι σε ακούνε. Πάντα γίνεται αυτό. Δεν είμαι φαν του να δέχομαι μηνύματα. Εάν θέλω κάτι θα το ζητήσω. Έχει γίνει και στην Ferrari και στην McLaren. Έλεγα πολλά πράγματα, αλλά τότε δεν έβγαιναν στην τηλεόραση. Ακόμα και τώρα δέχεσαι περίεργα μηνύματα, αλλά δεν τα βάζουν στην τηλεόραση», είπε.

 

Όσο για τις νέες τεχνολογίες και τα social media; «Δεν χρησιμοποιώ Facebook. Εάν θα μπορούσα να πετάξω το τηλέφωνό μου θα το έκανα. Πάντα είναι στο αθόρυβο και δεν μου αρέσει όταν χτυπάει και όταν παίρνει ο κόσμος τηλέφωνο. Θα μπορούσαμε να ζήσουμε με αυτά στο παρελθόν, είχαμε κάπου ένα τηλέφωνο στον δρόμο, σε μια γωνία ή σε ένα σπίτι. Δεν έχω ενδιαφέρον να λέω στον κόσμο τι κάνω κάθε μέρα ή που είμαι. Θέλω να κάνω πράγματα προσωπικά με τους φίλους και την οικογένειά μου, αυτό είναι», είπε ο Φιλανδός οδηγός.

 

Μίλησε και για το μέλλον του : «Πάντα θέλεις ένα μονοθέσιο να κερδίζει, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα το πάρεις. Προφανώς (η Red Bull Racing) έχει κατασκευάσει ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για χρόνια, αλλά δεν έχουμε και εμείς άσχημο αυτοκίνητο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι εάν πας εκεί θα έχεις το καλύτερο μονοθέσιο για να κερδίσεις πάντα. Πιστεύω ότι έχει σημασία η μεγάλη εικόνα σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να έχεις μια κανονική ζωή, κάποια πράγματα σε κάποιες θέσεις (οργανωμένα) και μπορεί να είναι μικρό πράγμα. Είναι κάποια απλά πράγματα που σου δίνουν ευτυχία σε όλα και πως πάει η ζωή σου γενικά. Αυτό θα κάνει την διαφορά και σε οποιαδήποτε απόφαση».  Έκλεισε δε λέγοντας «Πέτυχα αυτό που ήθελα πάντα και ότι πάρω παραπάνω είναι καλό (αναφέρεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007). Φυσικά και θέλουμε μα κερδίζουμε και άλλα πρωταθλήματα αλλά εάν δεν γίνει ή εάν δεν κάνουμε τους γρηγορότερους γύρους ή τις νίκες ή οτιδήποτε δεν θα αλλάξει η ζωή μου. Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν διαφορετικά, αλλά για μένα δεν υπάρχει αλλαγή»

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...