Πληροφορίες για τη νέα ΒΜW M3

Με χαμηλότερο βάρος, περισσότερη δύναμη και καλύτερες επιδόσεις

  • -
  • -

Η νέα M3 θα είναι πιο ελαφριά, πιο ισχυρή και με καλύτερες επιδόσεις στο δρόμο, είναι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν για το κορυφαία τετράθυρη σπορ εκδοχή της σειράς 3 (μιας και η αντίστοιχη Coupe έκδοση θα ονομάζεται Μ4). Με σπορ διακριτική εμφάνιση, χαμηλωμένο αμάξωμα και τις ανάλογες αισθητικές προσθήκες του τμήματος M GmbH, η νέα M3 θα είναι καλά «οπλισμένη» απέναντι στον ανταγωνισμό.

Στο καυτό θέμα του κινητήρα, η νέα M3 θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός νέου 6κύλινδρου twin-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων, o οποίος θα εξοπλίζει αποκλειστικά μοντέλα της σειράς Μ. Η απόδοση του θα φτάνει τους 455+ ίππους και η ροπή τα 550 Nm στις 2000 rpm, εξασφαλίζοντας ενδεικτικά 0-100 km/h από στάση σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα 290 km/h (με απενεργοποιημένο τον περιοριστή των 250 km/h). H ΒΜW δουλεύει πάνω στον ηχητική παρουσία του νέου μοτέρ, ώστε η ακουστική να είναι αντιστοίχως «θερμόαιμη» με τις επιδόσεις.

Σημαντικό στοιχείο για τη νέα M3 είναι η μείωση του βάρους, παρά την αύξηση του εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης σε σχέση με την τελευταία γενιά. Με την εκτεταμένη χρήση ελαφριών συνθετικών υλικών, όπως ανθρακόνημα στην οροφή (λύση που χρησιμοποιεί και η σημερινή M3) και τα δύο καπό. Παράλληλα τα εμπρός φτερά θα είναι κατασκευασμένα από συνθετικό πλαστικό.

Δεν θα λείπουν βέβαια και τα υπόλοιπα καλούδια του τμήματος M, όπως το εξελιγμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Active M Differential) και το «ειδικά εκπαιδευμένο» ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας. Η νέα M3 θα διαθέτει υδραυλική κρεμαγιέρα και όχι την ηλεκτρική λύση των κοινών εκδόσεων της σειράς 3. Τα ελαστικά θα είναι νορμάλ, για καλύτερη αίσθηση στον δρόμο και όχι τα συνηθισμένα run-flat που εξοπλίζει η BMW τα μοντέλα της. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του μια σειρά από ρυθμίσεις, που αφορούν το βάρος του τιμονιού, την απόκριση στο γκάζι, τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση και την ταχύτητα των αλλαγών στο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης για τους φανατικούς του είδους, η BMW θα συνεχίσει να προσφέρει και χειροκίνητη έκδοση για τη νέα M3.

Η νέα M3 αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα στα τέλη της χρονιάς, μαζί με την αδελφή Coupe M4, πιθανόν στο σαλόνι του Los Angeles τον Νοέμβριο. Στις αρχές του 2015 αναμένεται  η έκδοση M4 Cabrio, ακολουθούμενη από μια νέα έκδοση M3 GTS!

Πηγή: autoexpress.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...