Αποκάλυψη: Το Weber F1 των 400km/h

Έτοιμη η έκδοση παραγωγής για το καθαρόαιμο

  • -
  • -

Το όνομα δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Ακόμη και το F1 παραπέμπει όχι σε γνώριμες αφετηρίες αλλά στις λέξεις FasterOne. Ωστόσο αυτοί που το δημιούργησαν έχουν κάποια σχέση με την Formula 1. Πρόκειται για μια ομάδα μηχανικών από την BMW και τη Sauber οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν τις ομάδες τους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις για κάτι εντελώς εξωτικό. Το Weber F1 πρωτοπαρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2008 και μόλις τώρα ολοκληρώθηκε και πρόκειται να παραχθεί.

Χρησιμοποιεί έναν V10 5,6 λίτρων με διπλά turbo που αποδίδει 1200 ίππους οι αποδίδονται στις 7.000rpm. Η ροπή των 1250Nm αναλαμβάνει να απογειώσει το roadster, που ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά. Με αναλογία μόλις 0,96ps/kg οι επιδόσεις που υπόσχεται είναι συγκλονιστικές. Για την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο 6άρι τύπου sequential και φυσικά υπάρχουν τα γνώριμα paddles στο τιμόνι για ευκολότερες αλλαγές. Για να μπορεί να τιθασεύει την τεράστια ροπή το FasterOne θα διαθέτει σύστημα launch control.

Από πλευράς διαστάσεων το Weber έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2,04 μέτρα και ύψος 1,15 μέτρα και ένα χορταστικό μεταξόνιο που αγγίζει τα τρία μέτρα, 2.900mm για την ακρίβεια. Το πάτωμα του είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και ζυγίζει μόλις 65 κιλά, ενώ και τα εξωτερικά πάνελ είναι από το ίδιο υλικό. Τα φρένα αποτελούνται από 12πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες οι οποίες συνεργάζονται με κεραμικές δισκόπλακες με διάμετρο 380mm και στους τέσσερις τροχούς. Προς ενίσχυση της πέδησης το Weber F1 διαθέτει αερόφρενο δηλαδή μία πτυσσόμενη πτέρυγα η οποία ανασηκώνεται σε 50 millisec και αυξάνει την αντίσταση λόγω της αεροδυναμικής.

Είναι άγνωστο πόσα γραμμάρια διοξειδίου εκπέμπει το Weber ανά χιλιόμετρο, όμως για τα πρώτα  100 km/h απαιτούνται 2,5 sec, για τα 200km/h 6,6 sec και για τα 300km/h μόλις 16,2 sec. Η τελική ξεπερνά τα 400km/h για όσους αντέξουν να ζήσουν το δράμα σε δημόσιο δρόμο. Το Weber όπως ήταν αναμενόμενο θα κατασκευάζεται με παραγγελία χωρίς να υπάρχει εκτίμηση κόστους ούτε φυσικά προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης καθώς οτιδήποτε πάνω του κατασκευάζεται στο χέρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...