ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ MERCEDES CLA CLASS

  • -
  • -

Η νέα πρόταση στο κάτω άκρο της γκάμας της Mercedes ακούει στο όνομα CLA. Η sedan εκδοχή της A-Class, παίζει το ρόλο του πιο προσιτού sedan στην γκάμα της Mercedes και γοητεύει τους πάντες με το σαγηνευτικό σχήμα της.

Σχεδίαση  – Χώροι

Οι compact αναλογίες της CLA  δυναμιτίζουν το χαρακτήρα  δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σύνολο με δυναμικές γραμμές που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Με μήκος 4.630 mm, πλάτος 1777 mm και ύψος 1437 mm οι διαστάσεις της CLA μοιάζουν αρκετά με την C-Class που κάθεται ακριβώς από πάνω στη γκάμα της Mercedes. Εκτός λοιπόν από τη sedan σιλουέτα η νέα CLA Class δείχνει πλέον και εξαιρετικά φρέσκια και επίκαιρη, υιοθετώντας στο εσωτερικό όλα τα χαρίσματα της αδελφής A-Class. Πλούσιος εξοπλισμός, πολλά στοιχεία άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας, και μεγάλο «παλμάρε» νέων τεχνολογιών συνθέτουν ένα πλήρες και μοντέρνο πακέτο εκ των έσω. Ο χώρος για τις αποσκευές φτάνει τα 470 lt ενισχύοντας την πρακτικότητα της CLA.

 

Tεχνολογία

Οι εκδόσεις βενζίνης ξεκινούν από τα 1.6 για τις CLA 180 και CLA 200 αντίστοιχα. λίτρα και απόδοση 122 και 156 ίππουςΗ πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης CLA 250  αποδίδει από 2,0 λίτρα 211 ίππους. Η έκδοση diesel C220 CDI των 2,1 λίτρων αποδίδει 170 ίππους.

Οι δύο τελευταίες εκδόσεις συνδυάζονται αποκλειστικά με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Το συγκεκριμένο κιβώτιο είναι διαθέσιμο και για την CLA 200 των 1,6 λίτρων. Παράλληλη η CLA θα υιοθετεί και τετρακίνητες εκδόσεις 4 Matic, ενώ αναμένεται και κορυφαία έκδοση AMG.

 

Στο δρόμο

Βαδίζοντας στα χνάρια της A-Class η CLA εκπροσωπεί την ποιοτική έκφανση της κατηγορίας. Πλαισιωμένη από τα κατάλληλα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, προτάσσει ένα ασφαλές αλλά παράλληλα ενδιαφέρον προφίλ οδικής συμπεριφοράς. Η ποιότητα κύλισης και η άνεση ξεχωρίζουν και ενισχύουν τον χαρακτήρα ενός μοντέλου που αντιπροσωπεύει πλήρως τις αξίες της γερμανικής εταιρείας στο δρόμο.

 

Συμπέρασμα

Νέα μικρή Mercedes Sedan που κατεβάζει τον τιμιολογιακό πήχη και αναζητά νεανικό αλλά και νέο κοινό. Λάμπει εμφανισιακά και με θέλγητρο το κύρος της εταιρείας και το τεχνολογικό της υπόβαθρο, δείχνει εμπορικά ισχυρή. Οι εκδόσεις βενζίνης των 1,6 λίτρων αποτελούν τις βασικές επιλογές στη χώρα μας, προσφέροντας ουσία με το σωστό κόστος απόκτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...