Infiniti Q50: Αντικαταστάτης του G37

Βενζινοκίνητο 3.7 V6 και υβριδικό 3.5

  • -
  • -

Με μια βενζινοκίνητη και μια υβριδική έκδοση παρουσιάστηκε το Infiniti Q50 στο Σαλόνι NAIAS 2013 στο Ντιτρόιτ. Το νέο πολυτελές μεσαίο σεντάν της Infiniti χαρακτηρίζει η δραματική εμφάνιση, έως και υπερβολική, θα λέγαμε. Κύρια χαρακτηριστικά του αντικαταστάτη της Σειράς G είναι οι καμπύλες επιφάνειες, οι αιχμηρές λεπτομέρειες, τα φώτα με το αγριωπό λουκ και η τεράστια τραπεζοειδής μάσκα εμπρός. Το αμάξωμα του Q50 πάντως σε νούμερα τα καταφέρνει περίφημα, έχοντας αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0.26. Το εσωτερικό διακρίνεται για την ποιοτική κατασκευή, τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό και τη μεγάλη ευρυχωρία, σύμφωνα πάντα με την Infiniti, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 399 και 510 λίτρα στην υβριδική και τη βενζινοκίνητη έκδοση αντίστοιχα.

Αρκετά ενδιαφέροντα είναι τα τεχνικά στοιχεία, όχι τόσο για τη 24βάλβιδη βενζινοκίνητη έκδοση 3.7 V6 των 328 PS και 365 Nm, όσο για την υβριδική με τον επίσης 24βάλβιδο 3.5 V6 των 302 PS και 350 Nm, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 67 PS και 270 Nm, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση στους 360 ίππους. Ουσιαστικά πρόκειται για το υβριδικό σύστημα που πρωτοείδαμε στο Infiniti M35 Hybrid το 2010. Πρέπει βέβαια να πούμε πως οι συγκεκριμένοι κινητήρες αφορούν την αμερικανική αγορά, αφού στην Ευρώπη θα έχουμε διαφορετικές επιλογές οι οποίες θα ανακοινωθούν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτη. Αμφότερα τα παραπάνω μηχανικά σύνολα πάντως προσφέρονται είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνητη μετάδοση, ενώ το κιβώτιο σε κάθε περίπτωση είναι αυτόματο 7 σχέσεων. Καινοτομία αποτελεί το σύστημα διεύθυνσης Direct Adaptive Steering, στο οποίο ο οδηγός επεμβαίνει και ρυθμίζει τόσο το στρίψιμο των τροχών σε σχέση με την περιστροφή του τιμονιού, όσο και τη δύναμη υποβοήθησης.

Για το στήσιμο του Q50 η Infiniti επιστράτευσε τους πιλότους της Red Bull F1: τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastian Vettel και τον Sebastien Buemi. Στόχος να γίνει το Q50 το καλύτερο σπορ σεντάν.

Θυμίζουμε τέλος πως το Q50 είναι το πρώτο μοντέλο με την καινούργια ονοματολογία της Infiniti, που πλέον βασίζεται στα γράμματα Q και Χ: Q για τα σεντάν και κουπέ, QX για τα SUV.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...