Αποκαλύφθηκε η Mercedes-Benz GLA facelift

Η ανανεωμένη GLA διαθέτει ουσιαστικές αισθητικές αλλαγές, ενώ προστέθηκε μια επιπλέον έκδοση στην γκάμα

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ την ανανεωμένη GLA, η οποία φέρει μια πιο φρέσκια εμφάνιση σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Εμφανισιακά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα γρίλια με τα στρογγυλά φώτα ομίχλης. Το πίσω μέρος της ανανεωμένης GLA δεν έχει αισθητή διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, εκτός από τα φιμέ πίσω φανάρια. Η συγκεκριμένη πινελιά βοηθάει στην εικόνα που θέλει να προωθήσει η γερμανική εταιρεία, αυτή του πιο αγριεμένου compact SUV.

Μια νέα έκδοση έρχεται να προστεθεί στη γνώριμη γκάμα του μοντέλου (GLA 180, GLA 200, GLA 250, GLA 250 4Matic και GLA AMG 45 4Matic) και αυτή είναι η GLA 220 4Matic, η οποία αποδίδει 184 ίππους και 300 Nm ροπής. Από πλευράς diesel υπάρχουν οι GLA 180 d, GLA 200 d, GLA 200 d 4Matic, GLA 220 d και GLA 220d 4Matic.

Το εσωτερικό δεν έχει αλλάξει σχεδιαστικά, ωστόσο έχει εξοπλιστεί με νέες τεχνολογίες όπως είναι οι περιμετρικές κάμερες που «ελέγχουν» τον περίγυρο του αυτοκινήτου και η απεικόνιση γίνεται μέσω της οθόνης 8 ιντσών που βρίσκεται στο ταμπλό της κεντρικής κονσόλας. Υπάρχουν ηλεκτρικά καθίσματα με νέους χρωμιωμένους διακόπτες, ενώ η επένδυση είναι από νέα υφάσματα. Επίσης, πολλά προαιρετικά πακέτα προσφέρουν δερμάτινες, ξύλινες και αλουμινένιες επενδύσεις. Το Night package περιλαμβάνει 18 ιντσών ζάντες, ιδιαίτερες μαύρες πινελιές στην εμπρός γρίλια, μαύρη οροφή και πιο σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Μια σημαντική προσθήκη στα τεχνολογικά καλούδια του ανανεωμένου compact SUV είναι τα φώτα LED High Performance, τα οποία αντικαθιστούν τα στάνταρ bi-xenon και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Όπως πάντα, η γκάμα περιλαμβάνει και την κορυφαία έκδοση, αυτή της GLA 45 4Matic. Κάτω από το καπό δεν υπάρχει καμία αλλαγή μιας και συνεχίζει να εφοδιάζεται με τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 381 ίππων και 475 Nm ροπής. Το ισχυρό μοτέρ συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο και η μόνη διαφορά που συναντάμε στο ανανεωμένο μοντέλο είναι ότι οι μηχανικοί «κόντυναν» τις σχέσεις από την 3η έως και 7η ταχύτητα. Η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,4 sec. Ένα προαιρετικό πακέτο διατίθεται για την GLA 45 4Matic ακούει στο όνομα Yellow Night Edition, που περιλαμβάνει μικρές χρωματικές προσθήκες στο αμάξωμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...