Νέο SKODA Citigo CNG

Κινητήρας φυσικού αερίου (Compressed Natural Gas) στο τσέχικο μικρό από το Νοέμβρη

  • -
  • -

Με κινητήρα φυσικού αερίου (CNG-Compressed Natural Gas) θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο 2012 το καινούργιο μικρό της Skoda. Η νέα έκδοση βασίζεται στο Citigo με τον βενζινοκίνητο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πλέον 68 ίππους. Για την αποθήκευση του φυσικού αερίου, παράλληλα με την δεξαμενή βενζίνης 10 lt, χρησιμοποιούνται δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 72 lt. Το νέο Citigo CNG εφοδιάζεται με:

  • σύστημα Start/stop,
  • σύστημα ανάκτησης ενέργειας (μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είτε αποθηκεύεται στην μπαταρία είτε χρησιμοποιείται αμέσως) και
  • ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης που συμβάλουν περαιτέρω στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Το αποτέλεσμα είναι μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km, εκπομπές ρύπων CO2 79 g/km και αυτονομία που ξεπερνά τα 550 km!

Δυστυχώς δεν προβλέπεται το Skoda Citigo CNG να έρθει σύντομα στη χώρα μας, λόγω ανεπαρκούς δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου. Το νέο μοντέλο θα εισαχθεί, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, όταν δημιουργηθούν τα πρώτα πρατήρια διάθεσης CNG. Μέχρι τότε, το κενό καλύπτει το Citigo 1.0 60 PS, το οποίο με το πακέτο Green Tec που περιλαμβάνει σύστημα Start/Stop και άλλες λειτουργίες μείωσης κατανάλωσης καύσιμου και περιορισμού εκπομπών CO2, επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση μόλις 4,1 lt/100 km εκπομπές CO2 95 g/km – συνεπώς και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...