Αποκάλυψη: Νέο VW Beetle Cabrio

Την άνοιξη του 2013 στην Ευρώπη

  • -
  • -

Η κλασσική φιγούρα του Σκαραβαίου μεταφρασμένη στην σύγχρονη λογική, δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί και μια ανοιχτή έκδοση Cabrio. Η επίσημη πρώτη έγινε στην έκθεση του Los Angeles στα τέλη του Νοέμβρη, αλλά η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του μοντέλου, που στοχεύει δυνατά σε Αμερική και Ευρώπη.

Την διαφορά σε κάθε περίπτωση κάνει η εντυπωσιακή μαλακή οροφή, η οποία αποκαλύπτει τον ουρανό στους επιβάτες με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο χρόνος ανοίγματος –κλεισίματος είναι 10΄΄, ενώ η διαδικασία γίνεται με ταχύτητα μέχρι και 48 km/h. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο και αναδιπλούμενο, ενισχύοντας την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, το οποίο σε τετραθέσια διάταξη είναι 225 lt.

Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια, η ενίσχυση των εμπρός κολώνων (A-Pillar) θεωρείται δεδομένη. Επιπλέον προστασία παρέχει το αναδυόμενο σε περίπτωση σύγκρουσης  πίσω roll-bar, που βρίσκεται στις πίσω θέσεις.

Η γκάμα των κινητήρων έχει μετακομίσει από την κλειστή έκδοση. Στη βάση ο 1.2 TSI των 105 ίππων (με έκδοση BlueMotion), ακολουθεί ο 1.4 ΤSI των 160 ίππων και ο 2.0 TSI με 200 ίππους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Ελλάδα και ο μικρός diesel των 1,6 λίτρων με 105 ίππους (με έκδοση BlueMotion). Διαθέσιμος είναι και ένας μεγάλος diesel 2,0 λίτρων με 140 ίππους.

Οι παραγγελίες του νέου Beetle Cabrio ξεκινούν τον Νοέμβριο στην Γερμανία, με τιμή εκκίνησης τα 21.350 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...