Mercedes-Benz SLS Electric Drive

Ηλεκτρικό supercar στο Παρίσι

  • -
  • -

Οι λάτρεις των supercars δεν σημαίνει ότι δεν έχουν οικολογικές ανησυχίες. Αντικρίζοντας την SLS με το εντυπωσιακό απαστράπτον μπλε τελείωμα, είναι αντιληπτό πως δεν πρόκειται για ένα απλό υπεραυτοκίνητο. Η Mercedes-Benz έφερε στο Παρίσι την SLS Electric Drive, μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού μας μοντέλου στο οποίο τέσσερα ασύγχρονα μοτέρ με συνολική ισχύ 740 ίππων αναλαμβάνουν την κίνηση. Μάλιστα χρησιμοποιούνται δύο κιβώτια ταχυτήτων έναν για κάθε άξονα και διαθέτουν σύστημα AMG Torque Dynamics για να μοιράζεται η ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά ανάλογα την πρόσφυση που έχει σε τρία προγράμματα λειτουργίας: comfort, sport και sport plus.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα 60kWh, ζυγίζουν 548 κιλά και είναι μοιρασμένες στο τούνελ της μετάδοσης και πίσω από την πλάτη των καθισμάτων, εκεί που στη συμβατική βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου. Μια που οι μπαταρίες έχουν τεράστιο βάρος, το αμάξωμα δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην απλή SLS AMG Roadster, δηλαδή κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, αλλά έχει γίνει ελαφρύτερο χάρη στη χρήση υλικών όπως τα ανθρακονήματα. Για λόγους εξοικονόμησης βάρους οι δισκόπλακες είναι κεραμικές.
Αν και το νούμερο της ισχύος δεν τραβάει και τόσο την προσοχή, τα 1000Nm ροπής που περνούν μέσω των τεσσάρων τροχών στο δρόμο υπόσχονται αθόρυβες συγκινήσεις. Με 0-100km/h σε 3,9 δευτ. και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h, το μόνο που χωρίζει τους υποψήφιους πελάτες από την SLS Electric Drive είναι μόλις 416.000 ευρώ. Κάποιοι πλούσιοι θα βρεθούν να μπουν στη λίστα αναμονής για να το αποκτήσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...