Νέο ΜΙΝΙ Paceman

Βρετανικό στυλ στο Παρίσι

  • -
  • -

Για το νέο MINI Paceman σας έχουμε ξαναμιλήσει… ο κόσμος των MINI υποδέχθηκε το εκκεντρικό coupe στο Παρίσι, ενώ την άνοιξη ξεκινά και το εμπορικό λανσάρισμα, δίπλα στην καθιερωμένη γκάμα της MINI.

Πρόκειται για ένα δυναμικό όχημα, με ξεχωριστή προσωπικότητα, το οποίο θα διαθέτει κινητήρες και μηχανικά μέρη από το Countryman, με αναμενόμενα ελαφρώς αυξημένες τιμές σε σχέση με τη γκάμα του 5θυρου SUV της MINI. Στην ουσία πρόκειται για ένα μοντέλο που ακολουθεί τη λογική ενός 3θυρου Countryman, στο πάτωμα του οποίου βασίζεται και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ένα νέο Sport Activity Coupe – SAV. Εμφανισιακά το μήκους 4.1 μέτρων μοντέλο, παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμικό εμφανισιακά, από το 5θυρο αδελφό μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους. Εχεί 24mm μικρότερο μήκος από το Countryman και είναι 10 mm πιο κοντά στην άσφαλτο από αυτό. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 330 lt, αναδιπλώνοντας όμως την πίσω σειρά καθισμάτων δημιουργείται χώρος 1080 lt!

Από πλευράς κινητήρων ισχύει ότι και στο αδελφό Countryman. Η έκδοση Cooper εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 lt, με απόδοση 122 ίππων. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση Cooper S αποδίδει 184 ίππους (JCW με 211 ίππους). Οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Προαιρετικά διατίθεται και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με επιλογείς (paddles) στο τιμόνι. Η diesel έκδοση Cooper D αποδίδει 112 ίππους και υπόσχεται μέση κατανάλωση 4.4 lt/100km. Στις diesel εκδόσεις υπάρχει και ο μεγαλύτερος δίλιτρος κινητήρας  των 143 ίππων (SD). Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, συνδυάζεται και με τους δύο κινητήρες diesel. Η κίνηση μεταφέρεται κατά βάση στους εμπρός τροχούς, ενώ μερικές εκδόσεις συνδυάζονται προαιρετικά και με την εξελιγμένη μόνιμη τετρακίνηση ΜΙΝΙ ALL4.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...