Νέο Fiesta facelift

Go Further με τον 1.0 EcoBoost!

  • -
  • -

Τις τάσεις ανανέωσης της κατηγορίας με τα φρέσκα Renault Clio, Peugeot 208 έρχεται να ανταγωνιστεί η ανανεωμένη έκδοση του Ford Fiesta. Από το 2008 το μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο της Ford έχει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Η ανανεωμένη έκδοση που παρουσιάστηκε στο Παρίσι διαθέτει νέο look που εκφράζεται κυρίως από τη μεγάλη εμπρός μάσκα, τα «νεύρα» του εμπρός καπό και τα επανασχεδιασμένα εμπρός φώτα. Μικρές αλλαγές στο πίσω μέρος συμπληρώνουν το ασθητικό πακέτο αναβάθμισης. Στο εσωτερικό οι αλλαγές αφορούν την κεντρική κονσόλα, η οποία ακολουθεί πλέον το σχεδιαστικό ρυθμό του νέου Β-Max και του Focus.
Το νέο Fiesta  διαθέτει Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες. Το σύστημα SYNC υποστηρίζει τη σύγχρονη εποχή στο εσωτερικό του Fiesta, μαζί με άλλα mutlimedia στοιχεία. Το Ford SYNC προσφέρει στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB. Το SYNC περιλαμβάνει Emergency Assistance, το οποίο συνδέει απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα.

 Το νέο Fiesta απέκτησε επίσης τη λειτουργία του MyKey, με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς αυξάνουν την ασφάλεια στην οδήγηση περιορίζοντας το βαθμό επικινδυνότητας όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους και εμποδίζει την απενεργοποίηση βοηθημάτων οδηγού, συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων.

Βασικός παίκτης στη γκάμα των κινητήρων είναι ο εξαιρετικός 1.0 EcoBoost, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις των 1,4 και 1,6 λίτρων. Πιθανόν να ακολουθήσει και ατμοσφαιρική έκδοση του 3κύλινδρου κινητήρα με απόδοση γύρω στους 80 ίππους. Ο 1,6 λίτρων turbo EcoBoost με τους 180 ίππους προορίζεται για την «πιπεράτη» έκδοση ST. Στις diesel εκδόσεις θα γίνει η προσθήκη του 1,5 λίτρων κινητήρα του οποίου η απόδοση ξεκινά από τους 75 ίππους.

Στη χώρα μας το νέο Fiesta αναμένεται από τις αρχές της νέας χρονιάς (2013).

SOS: Μην ξεχάσεις να διαλέξεις το νικητή στην κόντρα Ford Fiesta vs Renault Clio για να κερδίσεις πλούσια δώρα στο μεγάλο διαγωνισμό του gocar.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...