Ηλεκτρικό Infiniti LE στη Νέα Υόρκη

Πρωτότυπο βασισμένο στο Leaf

  • -
  • -

Είναι τα γνωστά προβλήματα που έχουν οι μητρικές εταιρείες με θυγατρικές οι οποίες αναλαμβάνουν για να παράγουν premium προϊόντα για ειδικές αγορές. Η Nissan έχει δημιουργήσει την Infiniti για την Αμερικανική αγορά, ωστόσο οι διαφορές με τα βασικά προϊόντα της μάρκας διαφέρουν κυρίως στην σχεδίαση και στα κοσμητικά στοιχεία όπως υλικά κατασκευής και εξοπλισμό. Το πρωτότυπο Infiniti LE που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης αποτελεί μία premium πρόταση της μεσαία κατηγορίας αμιγώς ηλεκτρική η οποία βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Nissan Leaf. Ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμη μέλος μιας σειράς εντυπωσιακών πρωτοτύπων με οικολογικό προφίλ Εssence και Emerge-E, όμως το LE αναμένεται να βγει στην παραγωγή σχεδόν απαράλλαχτο.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου αποτελούμενη από 192 κυψέλες με συνολική χωρητικότητα 24kWh που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Είναι παρόμοια με αυτή του Leaf, ωστόσο συνδυάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 ίππους και υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις από αυτές του Nissan.

Από πλευράς διαστάσεων έχουμε παραπλήσιο μήκος με αυτό του sedan της σειράς G, κι αυτό για λόγους κυρίως αεροδυναμικής. Ο συντελεστής αντίστασης είναι μόλις  0,25 ώστε το LE να μπορεί να κινείται με τις λιγότερες δυνατόν τριβές σε απόσταση που φτάνει τα 160 χιλιόμετρα. Η φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού αποκαλείται ως «διπλό κύμα» από τη Nissan και περιλαμβάνει όλα τα τεχνολογικά gadgets που θα φορεθούν στα αυτοκίνητα την επόμενη δεκαετία. Πρώτο τη τάξη το σύστημα  επικοινωνίας Infiniti Connection με διαδυκτιακή σύνδεση και εφαρμογές multimedia στην ομπρέλα Personal Assistance. Για τη φόρτιση υπάρχει ασύρματο επαγωγικό σύστημα για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και το τυπικό σύστημα με καλώδια που παρέχει ταχεία φόρτιση από παροχή 50kW.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...