Peugeot 208 GTI Concept

Με ορέξεις μοντέρνου 205 GTI στη Γενεύη

  • -
  • -

Δίπλα στο αναμενόμενο νέο Peugeot 208 στη Γενεύη, η Γάλλοι παρουσίασαν και τις προθέσεις τους, για την κορυφαία έκδοση του νέου τους supermini. Το 208 GTI Concept θα προοιωνίζει με τον καλύτερο τρόπο τη γρήγορη έκδοση του 208.

Ο κινητήρας του καυτού 208 προέρχεται από το κορυφαίο RCZ και απόδοση 200 ίππων και 275 Nm ροπής από 1,6 λίτρα. Το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο θα μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στους εμπρός τροχούς. Οι επιδόσεις αναμένονται ανάλογες του χαρακτήρα, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 7.0’’. Τα μετατρόχια του 208 GTI είναι κατά 36 mm μεγαλύτερα εμπρός και πίσω. Τα εμπρός φρένα διαθέτουν δίσκους διαμέτρου 302 mm, ενώ πίσω υπάρχουν δίσκοι 249 mm.

Τα αισθητικά στοιχεία του 208 GTI Concept, τραβούν προς το παρών την προσοχή. Το αεροδυναμικό bodykit, συμπληρώνεται από τις απολήξεις της εξάτμισης και το χαρακτηριστικό logo GTI. Ανάλογες σπορ πινελιές έχει δεχτεί και το εσωτερικό, με τις μικρές λεπτομέρειες να το διαχωρίζουν με τα κοινά 208. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα προδιαθέτουν για την ανάλογη συμπεριφορά στο δρόμο.

Η κορυφαία έκδοση του 208 δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει δράση μέχρι τα τέλη του έτους.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...