BMW M-Perfomance στη Γενεύη

Ο Tri-Turbo diesel στις νέες M550d xDrive, X5 M50d και X6 M50d

  • -
  • -

Έτοιμο το νέο sub-brand της BMW το οποίο με την ονομασία M Perfomance Automobiles προσπαθεί να καλύψει μεγαλύτερο μέρος του απαιτητικού κοινού της βαυαρικής φίρμας.

Πρεμιέρα λοιπόν με τέσσερα νέα μοντέλα, τα οποία πλαισιώνονται από τον ίδιο 3.0 λίτρων tri-turbo diesel κινητήρα. Μια πρώτη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αρκεί για μείνεις με το στόμα ανοιχτό, στην τεχνολογική υπεροχή του συγκεκριμένου κινητήρα. Απόδοση 381 ίππων στις 4000 με 4400 rpm και 740 Nm ροπής από τις 2000 rpm, χαρακτηρίζουν το εν σειρά 6 κύλινδρο διαμάντι της BMW. Όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά των σύγχρονων diesel βρίσκουν εφαρμογή στον εκπληκτικό κινητήρα, όπως η λύση των τριών turbo, το σύστημα common rail με πίεση έγχυσης 2200 bar και η μελετημένη διαχείριση των καυσαερίων με γνώμονα τη μείωση κάθε ρύπου. Η τετρακίνηση xDrive της BMW και το πανούργο αυτόματο 8άρι κιβώτιο συνοδεύουν όλες τις νέες εκδόσεις με to ποθητό γράμμα «Μ».

Η M550d xDrive διατίθεται σε sedan και station wagon αμάξωμα. ΟΙ πιο πληθωρικές X5 και X6 M50d αποτελούν τις εναλλακτικές προτάσεις, για αυτούς που επιθυμούν επιδόσεις με SUV χαρακτήρα. H sedan έκδοση της M550d αποτελεί και το πιο γρήγορο μοντέλο ανάμεσα στη νέα φουρνιά των M-Cars, με 0-100 km/h σε 4,7’’. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται στα 6.3 lt/100km και οι εκπομπές CO2 στα 165 gr/km.

Πικάντικες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης Servotronic, τις επιλογές ρυθμίσεων της ανάρτηση και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της δυναμικής συμπεριφοράς κάθε μοντέλου, συμπεριλαμβάνονται στα χαρακτηριστικά και των τεσσάρων νέων M-Car.

Εμφανισιακά ο ξεχωριστός χαρακτήρας δεν κρύβεται. Στο εσωτερικό η σπορ αισθητική κυριαρχεί με τις επενδύσεις δέρματος-alcantara και τις αισθητικές μικρολεπτομέρειες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Εξωτερικά τα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα και οι τροχοί 19 και 20 ιντσών (για Χ5 και X6), δημιουργούν το ανάλογο ενός μοντέλου M οπτικό αποτέλεσμα.

Για όσους δεν αρκούνται στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό, υπάρχουν προαιρετικά επιπλέον στοιχεία όπως Head-UpDisplay, Adaptive Headlights, BMW Night Vision (M550d xDrive), ActiveCruise Control με λειτουργία Stop & Go, LaneChange Warning System (M550d xDrive), LaneDeparture Warning System (M550d xDrive).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...