Νέο Mazda MX-5 Spyder

Αγριεύει το γιαπωνέζικο καθαρόαιμο

  • -
  • -

Η έκθεση SEMA που γίνεται κάθε χρόνο στο Las Vegas συγκεντρώνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας για τον κόσμο της βελτίωσης και όχι μόνο. Κάποιοι κατασκευαστές αξιοποιούν την τεράστια επισκεψιμότητα της έκθεσης για να δείξουν μοντέλα που ταιριάζουν στο προφίλ του κοινού που την παρακολουθεί. H νέα έκδοση Mazda MX-5 Spyder αποτελεί απόδειξη αυτής της πρακτικής. Το μονοκόμματο soft top του MX-5 Spyder δημιουργεί μια τελείως διαφορετική εμφάνιση, πιο σπορ, που δένει αρμονικά με τη χρωμέ φάσα στο περίγραμμα του παρμπρίζ. Για την στήριξη της κουκούλας, υπάρχουν δύο προεκτάσεις οι οποίες βγαίνουν από το χώρο του πορτμπαγκάζ, δίνοντας ρετρό πόντους στο συνολικό αποτέλεσμα.

Από πλευράς μηχανικών μερών το MX-5 Spyder έχει χαμηλωμένες αναρτήσεις και τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά της Yokohama AO48 διαστάσεων 225/45. Το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει αεριζόμενα δισκόφρενα της Brembo.

Στις διαφοροποιήσεις περιλαμβάνεται και δίλιτρος κινητήρας ο οποίος μπορεί να λειτουργεί και με μίγμα ισοβουτανόλης (βιοκαύσιμο) που χρησιμοποιείται στο Αμερικανικό ομάδα της Mazda που συμμετέχει στους αγώνες του Leman Series. H Mazda υποστηρίζει ότι ακόμη με το καύσιμο αυτό δεν έχει επηρεαστεί η απόδοση του δίλιτρου μοτέρ.

Στην καμπίνα υπάρχουν παρεμβάσεις κυρίως για να τονιστεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του μοντέλου και το μαύρο δερμάτινο σαλόνι διαθέτει λευκά τελειώματα στις ραφές και σουέτ τμήματα στα καθίσματα. Επιπλέον έχει τοποθετηθεί ο επιλογέας με τις μικρότερες διαδρομές της Mazdaspeed.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...