Ρεκόρ επιτάχυνσης-πέδησης για Agera R

0-300km-0 σε 21,1 sec

  • -
  • -

Στο θαυμαστό κόσμο των supercars οι επιδόσεις θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Μερικές φορές δεν αρκεί μόνο το όνομα ενός κατασκευαστή και τα διαπιστευτήρια στα μηχανοκίνητα sports για αποδείξει ότι διαθέτει ότι πιο καυτό και σπουδαίο μπορεί να κυλίσει σε τέσσερις τροχούς. Η Koenigsegg είναι ένας κατασκευαστής που επιμένει κυρίως στην μοναδικότητα των αυτοκινήτων που κατασκευάζει και φυσικά στις εξωπραγματικές τους επιδόσεις.

Με στόχο να αποδείξουν την αξία του Agera R, μαζεύτηκαν στο κέντρο δοκιμών του Angelholm της Σουηδίας, οι μηχανικοί της εταιρείας μαζί με έναν ανεξάρτητο φορέα για τις ανάγκες πιστοποίησης και αδιάψευστο καταγραφέα τα όργανα της VBox. Όσοι λοιπόν ασχολείστε με το αυτοκίνητο και γνωρίζετε πάνω κάτω τι σημαίνει ο χρόνος του 0-100km/h για ένα αυτοκίνητα, τι θα λέγατε για νούμερα που αφορούν επιτάχυνση 0-300km/h; Διαβάστε λοιπόν τι μέτρησαν τα ηλεκτρονικά όργανα:

  • Επιτάχυνση: 0-300km/h σε 14,53 sec
  • Φρενάρισμα: 300-0 km/h σε 6,66 sec

Με τις επιδόσεις αυτές η Koenigsegg διεκδικεί το ρεκόρ Guinness ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μόλις βγει στη δημοσιότητα το video της δοκιμής. Για την ιστορία σημειώστε ότι η Agera R κινείται από έναν πεντάλιτρο V8 με διπλά turbo που αποδίδει 940 ίππους, που κατασκευάζει η ίδια η Σουηδική εταιρεία και βασίζεται σε ένα monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα και κυψελοειδή πάνελ αουμινίου. Δείτε το video με τον Σουηδό δημοσιογράφο σε ένα σύντομο test drive. Τυχερός ο συνάδελφος δε νομίζετε;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...