Νέο Renault Clio Williams

Η επιστροφή του βασιλιά των hot-hatch το 2012

  • -
  • -

Σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα η Renault εξετάζει την περίπτωση ενός νέου Clio Williams για το 2012. H Renault δεν θέλει να μπλέξει την έκδοση Williams με τρικ του μάρκετινγκ όπως με τις εκδόσεις Gordini και κινείται δυναμικά προς την δημιουργία μια ξεχωριστής έκδοσης αντάξιας του αυθεντικού Clio Williams πρώτης γενιάς (1992), στους χρωματισμούς του μπλε με τις χαρακτηριστικές χρυσές ζάντες. Η έκδοση υπολογίζεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2012, αποτελώντας και το κύκνειο άσμα των RenaultSport προτάσεων του Clio τρίτης γενιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον 2,0 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα, να σκαρφαλώνει σε απόδοση από τους 197 στους περίπου 240 ίππους. Η ανάρτηση θα ακολουθεί τα χνάρια της υπάρχουσας έκδοσης Cup, με τη χρήση αμορτισέρ της Sachs όπως συνέβη στην παλαιότερη έκδοση Clio 182 Trophy του 2005, ενώ θα υπάρχουν και μεγαλύτερα φρένα. Τα ελαστικά Bridgestone Potenza θα χρησιμοποιηθούν και σε αυτή την έκδοση, έχοντας αποδείξει την αξία τους στο Renault Megane 265 Trophy στο Nurburgring.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Williams δεν αναμένεται να είναι σπαρτιάτικος, περιλαμβάνοντας κλιματισμό και το σύστημα πλοήγησης της TomTom. Τα καθίσματα Recaro, μαζί με το ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής, θα υπογραμμίζουν την συλλεκτική αξία της έκδοσης, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 30.000€!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...