Renault: «Στόχος μας να κάνουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά»

Στην προσιτή ηλεκτροκίνηση και όχι στον όγκο των πωλήσεων στοχεύει η Renault, καθώς πιστεύει ότι αυτός είναι ο δρόμος προς τη διάδοση των αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία.

  • -
  • -

Το Renault Group έχει αποφασίσει ότι δε θέλει να παρασυρθεί σε μία μάχη για την εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως κάνει ξεκάθαρο η Cléa Martinet, υπεύθυνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου.

Το Renault Zoe έχει διαγράψει πάρα πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία στην Ευρώπη ανεβαίνοντας αρκετές χρονιές στην κορυφή των πωλήσεων, ενώ το 2021 έπεσε στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από το Tesla Model 3. Ωστόσο, η Renault δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν εστιάζει στο να επιτύχει μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Αντίθετα, η βασική της στόχευση είναι η υψηλότερη κερδοφορία για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πουλάει, όμως χωρίς αυτό να είναι εις βάρος της προσιτότητας, δηλαδή του πόσο εύκολο είναι να το αγοράσει κάποιος.

Renau;t

Προκειμένου να μπορέσει να συνδυάσει τις προσιτές τιμές με την υψηλή κερδοφορία, η Renault «ποντάρει» στις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν από την ύπαρξη της Συμμαχίας με τις Nissan και τη Mitsubishi. Για παράδειγμα οι τρεις μάρκες έχουν κοινό πρόγραμμα εξέλιξης των μπαταριών τους, στο οποίο φυσικά περιλαμβάνονται και εκείνες στερεάς κατάστασης (solid state), μία τεχνολογία η οποία αναμένεται να φέρει επανάσταση στα ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ακόμα: Renault: Ηλεκτρικό κάθε μέρα, diesel όποτε το χρειάζεσαι!

Επιπλέον, οι Γάλλοι πιστεύουν πολύ και στην κοινή χρήση οχημάτων, το λεγόμενο ride sharing, τομέα τον οποίο έχουν φροντίσει να αναπτύξουν σημαντικά.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω η γαλλική φίρμα θέλει να κάνει τα ηλεκτρικά κάτι που θα μπορεί να αγοράσει πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού, με το πρώτο δείγμα γραφής να είναι το Dacia Spring (η Dacia είναι θυγατρική της Renault), το οποίο είναι ένα crossover που στη Γαλλία ξεκινά από τα 19.290 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...