Οι πρώτες εικόνες του GOLF VII

Με προίκα έξι γενιές και εκατομμύρια πωλήσεις

  • -
  • -

Τελικά όλα δείχνουν ότι η VW σχεδιάζει να ανανεώσει το Golf και ήδη βρίσκεται σε δοκιμές επί Γερμανικού εδάφους κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Wolfsburg. Οπτικά μην περιμένετε να δείτε σημαντικές διαφορές καθώς η VW μας επιφυλάσσει αλλαγές κυρίως κάτω από το καπό. Σχεδιαστικά λοιπόν οι επεμβάσεις πιθανότατα να περιλαμβάνουν όσα ένα σύνηθες face lift όμως οι μηχανικοί ήδη ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα νέας αρχιτεκτονικής πλαίσιο που θα ονομάζεται WQB, το οποίο θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευκολία στην υιοθέτηση του από κοντινούς «συγγενείς» εντός μάρκας, όπως πχ στα μοντέλα Touran, Scirocco κλπ. Το μεταξόνιο θα αυξηθεί αρκετά ώστε να μεγαλώσει ο χώρος για τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα, ενώ ο χώρος αποσκευών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουν οι άμεσοι γερμανοί ανταγωνιστές.

Οι κινητήριες μονάδες θα περιλαμβάνουν τη γνώριμη γκάμα TSI και Turbo με κορυφαία αυτή των 2,0 λίτρων και των 300 ίππων. Η πιο μικρή θα είναι ένας 1200άρης 65 ίππων με κατανάλωση μόλις 4,7 lt/100km. Η νέα γενιά Golf θα περιλαμβάνει μία υβριδική έκδοση τύπου plug-in με κατανάλωση σε μικτές συνθήκες μόλις 2,8l/100km και μία αμιγώς ηλεκτρική η οποία θα ονομάζεται e BlueMotion. Σε ό,τι αφορά του diesel θα υπάρχουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι TDi των 1,6 και 2,0 λίτρων.

Από πλευράς εξοπλισμού στο Golf VII θα δούμε αρκετές καινοτομίες για αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας όπως προσαρμοζόμενο trip control με κάμερα, πρόσβαση στο Internet και τελευταίας γενιάς σύστημα πλοήγησης.

Η επίσημη πρεμιέρα του ακόμη δεν έχει καθοριστεί ενώ φήμες θέλουν την έκπληξη από σχεδιαστικής πλευράς στο νέο Golf να την κρατά η Volkswagen για το GTI.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...