Αποκάλυψη: Η νέα BMW σειρά 1

Επίσημες εικόνες, αλλά στη Φρανκφούρτη η πρεμιέρα

  • -
  • -

Οι πρώτες εικόνες διέρρευσαν στο  Γερμανικό περιοδικό Motor Traffic και φυσικά πήραν το δρόμο τους μέσω του Internet. Η νέα σειρά 1 δείχνει σπορ αλλά παράλληλα απέκτησε πιο πολυτελή χαρακτηριστικά. Δανείζεται στοιχεία στη μάσκα από την 7άρα και παρουσιάζεται  λίγο πιο μυώδης από την X1. Τα φανάρια είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις τονίζοντας από την πρώτη ματιά την προέλευση του αυτοκινήτου. Πλέον μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σχεδίαση της σειρά 1 εμπνέει αυτοπεποίθηση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό κι όχι μόνο στους θιασώτες της μάρκας. Οι ιθύνοντες της BMW έμαθαν από τα λάθη τους και πλέον το πορτμπαγκάζ έχει μεγαλώσει κατά 200 λίτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,69m προσφέροντας πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Κάτω από το καπό της 116i θα υπάρχει ο ολοκαίνουριος κινητήρας με turbo των 1,6 λίτρων που αποδίδει 136 ίππους. Στην 118i ο ίδιος κινητήρας των 1600 κ.εκ. με διαφορετικές ρυθμίσεις θα αποδίδει 170 ίππους. Στους diesel θα υπάρχει ένας δίλιτρος σε τρεις εκδοχές απόδοσης: 116ps, 143ps και 184ps. Για όλες τις εκδόσεις θα υπάρχει διαθέσιμο χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ή αυτόματο 8 σχέσεων. Το κερασάκι στη γκάμα θα είναι η 135i που θα αποδίδει 300 ίππους κάνοντας τη νέα σειρά 1 ευχάριστο παιχνίδι στα χέρια των μυημένων.

Χάρη σε βελτιώσεις στην αεροδυναμική αλλά και στα περιφερειακά συστήματα, η νέα σειρά 1 θα καταναλώνει σε μικτό κύκλο από 4,3 έως 5,8 l/100km. Επιπλέον θα διατίθεται σε δύο set up οδήγησης Eco και Sport, λειτουργία η οποία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Το επίσημο λανσάρισμα αναμένεται να γίνει στην φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης και η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με την απερχόμενη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...