Hyundai Accent 2012 στη Νέα Υόρκη

Value For Money

  • -
  • -

Το ολοκαίνουργιο Hyundai Accent για την αμερικάνικη αγορά (αφού είχε κάνει την πρώτη πρεμιέρα στο Μόντρεαλ του Καναδά), έκανε την εμφάνιση του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, με 5θυρο και sedan αμάξωμα. Το Accent τέταρτης γενιάς, ακολουθεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της κορεάτικης φίρμας “Fluid Sculpture”, η οποία εξασφαλίζει αεροδυναμικό συντελεστή 0.30 cd. To μήκος του είναι  4.370 mm (αυξημένο κατά 70 mm από τον προκάτοχο), έχει πλάτος 1.700 mm και μεταξόνιο 2.570 mm.

Τις υπηρεσίες και στο νέο Hyundai Accent δίνει ο κινητήρας των 1,6 λίτρων GDI της σειράς Gamma, ο οποίος κινεί και το ix35 και αποδίδει για την περίσταση 138 ίππους. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο, θα προσφέρεται προαιρετικά και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων Shiftronic (με χειροκίνητη λειτουργία). Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Hyundai ανέρχεται από 7.1 lt/100km στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και 9.4 lt/100 km στην πόλη. Το νέο Accent θα διαθέτει και οικολογική λειτουργία, με την ονομασία ActiveECO, φτάνοντας με αυτήν την μέγιστη αυτονομία του σε αυτοκινητόδρομο στα 733 km. Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, χρησιμοποιούνται κλασσικές λύσεις με την εμπρός ανάρτηση να διαθέτει γόνατα McPherson και πίσω να χρησιμοποιείται η λύση του ημιάκαμπτου άξονα.

Ο εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του μοντέλου αναμένεται να είναι πλήρης, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών κορυφαίων μοντέλων του ανταγωνισμού, με συνολικά 6 αερόσακους και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (ESC). Σημασία έχει δοθεί και στον εξοπλισμό άνεσης, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου μοντέλου. Η τιμή της βασικής του έκδοσης στην Αμερική ξεκινά από τα 12.500 δολάρια.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...