Αποκάλυψη: Ολοκαίνουργιο Impreza

Νέος boxer 1.6, όλες οι εκδόσεις 4x4, νέο κιβώτιο CVT

  • -
  • -

Στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της 4ης γενιάς του Impreza, τόσο της σεντάν όσο και της 5θυρης εκδοχής. Το καινούργιο μικρομεσαίο Subaru χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευρυχωρία, αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και νέα μηχανικά μέρη. Πρέπει πάντως να επισημάνουμε πως η ιαπωνική μάρκα παραμένει πιστή στις αξίες της: κινητήρες boxer και τετρακίνηση. Ειδικά για τη χώρα μας, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος 4κύλινδρος 1.600άρης boxer, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με ένα νέο κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic CVT που διαθέτει manual mode με 6 σχέσεις και μοχλούς αλλαγής στο τιμόνι. Άγνωστη ωστόσο παραμένει η απόδοση του νέου μοτέρ. Το σίγουρο είναι πως όλες οι εκδόσεις του νέου Impreza θα διαθέτουν στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive.

Η σχεδίαση έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος από τη δυναμική εμφάνιση του πρωτoτύπου που πρωτοείδαμε στην έκθεση του Los Angeles και κρίνεται σύγχρονη και αρκετά ενδιαφέρουσα. Είναι βέβαια πιο χαμηλών τόνων συγκριτικά με το XV Concept που παρουσίασε η Subaru στη Σαγκάη, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την crossover εκδοχή του νέου Impreza. Για το εσωτερικό, η Subaru υπόσχεται ποιοτικότερα υλικά, μεγαλύτερη δόση πολυτέλειας και πλουσιότερο εξοπλισμό χάρη και στην προσθήκη συστημάτων πληροφόρησης νέας τεχνολογίας. Το αυξημένο μεταξόνιο (2,64 m) συνεπάγεται μεγαλύτερους χώρους, ενώ ταυτόχρονα οι κοντύτεροι πρόβολοι διατηρούν τις συνολικές διαστάσεις στα επίπεδα του σημερινού μοντέλου. Μεγαλύτερο είναι και το πορτμπαγκάζ. Ειδικά στο 5θυρο μοντέλο, τα πίσω διαιρούμενα και αναδιπλούμενα σε αναλογία 60/40 καθίσματα εξασφαλίζουν εντελώς επίπεδο δάπεδο φόρτωσης.

Το νέο Impreza αναμένεται το 2012 και θα αντικαταστήσει όλες τις εκδόσεις πλην της WRX STI, η οποία θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...