McLaren MP4-12C GT3

Σχεδόν έτοιμη για δράση!

  • -
  • -

Ανακοινώνοντας την επιστροφή στους αγώνες GT, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η McLaren έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα και τα πρώτα δείγματα της νέας MP4-12C GT3. Το νέο μοντέλο προετοιμάζεται για διάφορους ευρωπαίους ιδιώτες οδηγούς. Οι δοκιμές εξέλιξης της MP4-12C GT3 έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις της MIRA και το Silverstone της Αγγλίας, με οδηγό δοκιμών τον Chris Goodwin.

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο πάνω στο μονοκόκ (monocoque) πλαίσιο από συνθετικό ανθρακόνημα, το οποίο ζυγίζει μόλις 75 kg. Υπεύθυνος για τις επιδόσεις είναι, όπως και στο μοντέλο παραγωγής, ο twin turbo V8 των 3,8 λίτρων, ο οποίος είναι αναβαθμισμένος για να ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της συγκεκριμένης έκδοσης. Το κιβώτιο ταχυτήτων, διαθέτει paddles και είναι σχεδιασμένο από την Ricardo για αγωνιστική χρήση.

Νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως ένας πίσω διαχύτης και μια χαρακτηριστική αεροτομή έχουν προστεθεί στο αμάξωμα της αγωνιστικής έκδοσης της MP4-12C, τα οποία συμφωνούν με τις προδιαγραφές της κατηγορίας GT3. Όσον αφορά την ανάρτηση, δεν χρησιμοποιείται η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη λύση της έκδοσης παραγωγής (ProActive Chassis Control System), αλλά αγωνιστικά αμορτισέρ και ελατήρια, σε συνδυασμό με roll-bar. Τα φρένα προέρχονται από την Akebono, επίσημο προμηθευτή της Vodafone McLaren Mercedes. Το εξελιγμένο αγωνιστικό ABS, είναι νέας φιλοσοφίας από την Bosch.

Οι επόμενες δοκιμές της MP4-12C GT3 είναι προγραμματισμένες μέσα στον μήνα που διανύουμε και τον Απρίλιο, σε διάφορες εγκεκριμένες από τη FIA πίστες της Ευρώπης. Με την ολοκλήρωση των δόκιμων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα και οι οδηγοί της ομάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...