H McLaren MP4-12C μπαίνει στην παραγωγή

Ύστερα από 5 χρόνια εξέλιξης

  • -
  • -

Η McLaren ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι αρχίζει η παραγωγή της νέας MP4-12C. Από το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί ήδη η διάθεση του νέου μοντέλου, το οποίο αναμένεται να παράγεται σε 1000 αντίτυπα κάθε χρόνο. Η παραγωγή της MP4-12C θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της McLaren MTC (McLaren Technology Centre) το οποίο θα ολοκληρωθεί πλήρως το ερχόμενο Μάιο.

Η τιμή του νέου supercar της McLaren ξεκινάει στην Ευρώπη περίπου στα 200.000€.  Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να διαλέξουν από συνολικά 14 διαφορετικές επενδύσεις για το εσωτερικό του μοντέλου. Το μοντέλο θα εμπορεύεται από 35 διαφορετικά σημεία πώλησης σε 19 διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

Συνοπτικά υπενθυμίζουμε ότι καρδιά της MP4-12C είναι ένας 3.8 λίτρων twin-turbo κινητήρας με απόδοση 600 ίππων. Την δύναμη στους πίσω τροχούς μεταφέρει ένα 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις αναμένονται καταιγιστικές (το βάρος εκτιμάται στα 1.300 kg), με τα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται περίπου σε 3 και κάτι δευτερόλεπτα και η τελική να φτάνει τα 321 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...