Audi A3 Concept

Μικρομεσαίο σεντάν από την Audi

  • -
  • -

Την τετράθυρη έκδοση του Α3 παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Audi. Το A3 Concept έχει διπλό ρόλο: αφενός να μας δώσει μια πρώτη γεύση από το Α3 επόμενης γενιάς, αφετέρου την επέκταση της γκάμας του μοντέλου με μια νέα τετράθυρη, τετραθέσια έκδοση. To Α3 concept έχει μήκος 4,44 m, πλάτος 1,84 m και ύψος μόλις 1,39 m τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του. Η σχεδίαση ξεφεύγει από αυτή ενός κλασικού sedan και έχει μια δόση από κουπέ, με πιο χυτό πίσω μέρος. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ένα νέο συνθετικό υλικό πλαστικού και ανθρακονημάτων (CFRP) και οι πόρτες, το καπό και το πορτμπαγκάζ από αλουμίνιο, με αποτέλεσμα το βάρος να συγκρατείται χαμηλά στα 1.540 kg. Το μεταξόνιο των 2,63 m υπόσχεται μεγάλους χώρους, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 410 lt, ενώ η ποιότητα και η σχεδίαση στο εσωτερικό βρίσκονται στο γνωστό υψηλό επίπεδο της Audi.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ένας πεντακύλινδρος 2,5λιτρος Turbo FSI με ισχύ 408 ίππους και ροπή 500Nm που αποδίδεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα στροφών: 1.600-5.300 rpm. Ο 2.5 TFSI συνδυάζεται με μόνιμη τετρακίνηση και το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic. Με όλα τα παραπάνω, είναι αναμενόμενο οι επιδόσεις να είναι εκρηκτικές: 0-100 km/h σε 4,1 sec και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωσση δεν ξεπερνά τα 9,1 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 212 g/km. Η ανάρτηση του A3 Concept είναι ίδια με αυτή τoυ RS3, ενώ το σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς με τις 5 επιλογές ρυθμίζει τη λειτουργία του κινητήρα, της υποβοήθησης του τιμονιού και του κιβωτίου.

Στο αυτοκίνητο παραγωγής πάντως αναμένεται να συναντήσουμε τους γνώριμους turbo κινητήρες των 1,2, 1,4 και 1,8 λίτρων με τον 2.5 TFSI να κινεί την κορυφαία έκδοση RS3. Η έκδοση παραγωγής του A3 sedan θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...