Νέο Audi A3 sedan concept στη Γενεύη

Mικρομεσαία "κούρσα" premium

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Audi επιφυλάσσει μία έκπληξη για τους φίλους της μάρκας. Δεν είναι τόσο είδηση το νέο Q3 και η υβριδική έκδοση του Q5 όσο τα νέα για επικείμενη παρουσίαση ενός sedan concept το οποίο θα βασίζεται στο Α3. Λόγοι ανάπτυξης της μάρκας απαιτούν τη δημιουργία ενός premium μικρομεσαίου τετράθυρου ώστε να ικανοποιηθεί το αγοραστικό κοινό κάποιων αγορών που δεν θέλγεται από τη sport σιλουέτα ενός hatchback. Το πιο μικρό sedan της Audi ήταν το A4 οπότε με το A3 sedan concept ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό. Μάλιστα οι φιλοδοξίες δεν σταματούν στο τετράθυρο αλλά υπάρχει κουβέντα για Avant έκδοση του A3, η οποία θα ανεβάζει τη γκάμα επιλογών σε 5 εκδοχές αμαξώματος.

To Α3 sedan concept έχει μήκος 4,44m, πλάτος 1,84m και ύψος μόλις 1,39m τονίζοντας το sport προσανατολισμό που θα έχει έχει και το τελικό μοντέλο παραγωγής. Έχει τοποθετηθεί ο πεντακύλινδρος TFSI με turbo και απόδοση 408 ίππους και συνδυάζεται με μόνιμη τετρακίνηση και το 7τάχυτο S-Tronic.

Στο αυτοκίνητο παραγωγής όμως θα συναντήσουμε τις γνώριμες «ποσότητες» των 1,2, 1,4 και 1,6 λίτρων με κορυφαία την έκδοση την RS3 των 350 ίππων από τον TFSI των 2,5 λίτρων. Η έκδοση παραγωγής του A3 sedan θα ακολουθήσει και θα παρουσιαστεί εντός Γερμανικής έδρας στο σαλόνι της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...