Αυτό είναι το νέο FIAT Panda – Ηλεκτρικό, υβριδικό και Grande

Η FIAT ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του Panda θα λανσαριστεί με το όνομα Grande Panda και θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρική και υβριδική έκδοση.

  • -
  • -

Το Panda, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της FIAT και της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα, επιστρέφει. Η νέα γενιά του εμβληματικού ιταλικού αυτοκινήτου θα λανσαριστεί με το όνομα Grande Panda, με την αισθητική του και τις τεχνολογίες να κλέβουν την παράσταση. οχή.

Το Grande Panda, εξελίχθηκε για να επαναφέρει την μάρκα στην κατηγορία «Β» και για να καλύπτει τις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σχεδιασμένο στο Τορίνο, ασπάζεται στο έπακρο στις παραδοσιακές αξίες της FIAT και εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της στα μικρά μα ξεχωριστά αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα αποτελεί το πρώτο μέλος από μια εντελώς νέα, παγκόσμια οικογένεια μοντέλων που θα ολοκληρωθεί το 2027 και κάθε χρόνο έως τότε θα εμπλουτίζεται με μια προσθήκη.

panda

Το Grande Panda έχει μήκος 3,99 m και πέντε θέσεις στην καμπίνα του. Όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που μόλις αποκαλύφθηκαν, η εξωτερική σχεδίαση αντλεί ξεκάθαρα έμπνευση από το αρχέτυπο Panda του 1980, υλοποιώντας μια εξαιρετικά πετυχημένη απόδοσή του στο σήμερα. Όπως και τότε μάλιστα, η σχεδιαστική λογική ανοίγει νέους δρόμους στην εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, την ισχυρή προσωπικότητα και την υψηλή πρακτικότητα.

Η εξωτερική εμφάνιση υιοθετεί καθαρές γραμμές με τονισμένους θόλους τροχών, διαθέτοντας ισχυρή ταυτότητα FIAT και νεανική διάθεση. Στο εμπρός μέρος τα παραλληλόγραμμα σχήματα κυριαρχούν, ενώ τα φώτα προσδίδουν χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και τα Daytime Running Lights εξυπηρετούν επίσης την λειτουργία φλας με οριζόντια pixel σε μοτίβο σκακιέρας.

panda

Στο πλάι παραμένει περισσότερο από εμφανής η σύνδεση με το κλασικό Panda, δίνοντας δυναμικό αποτέλεσμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ράγες οροφής απόλυτα εναρμονισμένες με το αμάξωμα. Ως αναφορά στο θρυλικό Panda 4x4 πρώτης γενιάς η λέξη «Panda» είναι ανάγλυφη στο κάτω μέρος των θυρών αλλά και σε μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική κολόνα. Στο μεταλλικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών το «FIAT» είναι επίσης ανάγλυφο και βάζει μια ακόμα ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική εικόνα, μαζί με την κλίση της γραμμής των παραθύρων, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και τα φώτα.

Ηλεκτρικό και υβριδικό το νέο Grand Panda

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η λέξη κλειδί είναι η «ευελιξία». Στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα διατεθεί με ηλεκτρικό και υβριδικό σύστημα κίνησης προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες, όντας παράλληλα σύγχρονο, αποδοτικό και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με τον τρόπο αυτό, το ολοκαίνουργιο Grande Panda εκφράζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας μέσω μιας μοναδικά στιλιζαρισμένης και άμεσα αναγνωρίσιμης εικόνας που ανοίγει το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον με παγκόσμια απήχηση.

Δείτε ακόμη: FIAT 600 Hybrid: Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη – Πότε θα έρθει Ελλάδα

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το εσωτερικό και ο χρόνος λανσαρίσματος, θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...