Νέο SUV από την BYD στην Ελλάδα: Δείτε τιμές και εκδόσεις

Ένα ολοκαίνουριο SUV έφερε η BYD στην Ελλάδα, το οποίο μεγαλώνει την γκάμα των μοντέλων που προσφέρει ο γίγαντας της Κίνας στην χώρα μας.

  • -
  • -

Στα τέσσερα μοντέλα έφτασε η γκάμα της BYD στην Ελλάδα, μετά την προσθήκη ενός ολοκαίνουριου ΙΧ το οποίο ανήκει στην κατηγορία των D-SUV, μία από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα μας.

Το νέο SUV είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, με μεγάλη αυτονομία αλλά και πληθώρα χώρων, οι οποίοι επαρκούν για πέντε άτομα και τις αποσκευές τους. 

2-byd-seal-u-ilektriko

Ποιο είναι το νέο SUV που έφερε στην Ελλάδα η BYD; Τι μπαταρίες και αυτονομία έχει;

Το D-SUV που ξεκίνησε να πωλείται στην Ελλάδα είναι το BYD Seal U, το οποίο γνωρίσαμε λίγο καιρό πριν, αν και η έκδοση που ήρθαμε σε επαφή ήταν η plug in hybrid και όχι η αμιγώς ηλεκτρική.

Δείτε ακόμα: Ήρθε στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό της BYD - Δείτε τιμή

Το Seal U διατίθεται στην Ελλάδα με δύο μπαταρίες. Η μικρή έχει χωρητικότητα 71,8 kWh και αυτονομία 420 km. Η μεγάλη έχει χωρητικότητα 87 kWh και αυτονομία 500 km. Και στις δύο περιπτώσεις οι μπαταρίες είναι LFP τεχνολογίας Blade, την οποία αναπτύσσει η ίδια η BYD. 

3-byd-seal-u-ilektriko

Επιδόσεις και φόρτιση του BYD Seal U που ήρθε στην Ελλάδα

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της μπαταρίας, το BYD Seal U έχει ισχύ 160 kW (218 ίπποι), με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Με τη μικρή μπαταρία το 0-100 km/h γίνεται σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ με την μεγάλη μπαταρία το 0-100 km/h γίνεται σε 9,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 175 km/h και στις δύο περιπτώσεις.

Το μέγεθος της μπαταρίας επηρεάζει και την μέγιστη ισχύ φόρτισης. Η σύνδεση σε AC φορτιστή γίνεται πάντα στα 11 kW, με τις διαφορές να εντοπίζονται στο DC. Έτσι, η μικρή μπαταρία μπορεί να τραβήξει ρεύμα με ισχύ μέχρι και 115 kW, ενώ η μεγάλη μπορεί να ανέβει μέχρι και τα 140 kW. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για την φόρτιση από 30% μέχρι 80% είναι στα 27-28 λεπτά.

4-byd-seal-u-ilektriko

Το BYD Seal U έρχεται με δύο εξοπλιστικές εκδόσεις. Η Comfort αφορά αποκλειστικά την μικρή μπαταρία και έχει χαρακτηριστικά όπως περιστρεφόμενη οθόνη 12,8 ιντσών, μονόχρωμο ατμοσφαιρικό φωτισμό και ηχοσύστημα με 9 ηχεία.

Οι τιμές του BYD Seal U

Η έκδοση BYD Seal U Design διατίθεται αποκλειστικά με τη μεγάλη μπαταρία και έχει μερικές προσθήκες όπως μεγαλύτερη περιστρεφόμενη οθόνη 15,6 ιντσών, Infinity ηχοσύστημα με 10 ηχεία, φωτισμό υποδοχής, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, ατμοσφαιρικό φωτισμό με πολλά χρώματα, σύστημα καθαρισμού του αέρα από τα μικροσωματίδια PM 2.5, HUD και ασύρματη φόρτιση κινητού.

5-byd-seal-u-ilektriko

Η τιμή του BYD Seal U Comfort ξεκινάει από 43.500 ευρώ, ενώ του Seal U Design από 46.990 ευρώ. Οι τιμές είναι χωρίς την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για 9.000 ευρώ επιδότηση στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, οι τιμές θα διαμορφωθούν σε 34.500 και 37.990 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...