Ήρθε στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό της BYD - Δείτε τιμή

Η BYD έφερε στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει στην γκάμα της. Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές του στη χώρα μας.

  • -
  • -

Το φθηνότερο μοντέλο της έφερε στην Ελλάδα η BYD, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές του αγοραστικού κοινού, ειδικά σε μία κατηγορία τιμής που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Η ύπαρξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τιμές που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα αποτελούσε πρόβλημα αρχικά, όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Σημαντική θα είναι η συμβολή της BYD σε αυτήν την αλλαγή, καθώς ο γίγαντας της Κίνας προσφέρει πλέον το πιο οικονομικό της μοντέλο στη χώρα μας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a5411e1157c6cb7da6a8f5f19bbbc502.jpeg

Ποιο είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της BYD, Που τώρα ήρθε στην Ελλάδα;

Το μοντέλο που έφερε τώρα η BYD στην Ελλάδα και αποτελεί την φθηνότερη επιλογή στην γκάμα είναι το Dolphin. Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία C με τις διαστάσεις να είναι 4.290/1.770/1.570 χλστ. για Μήκος/Πλάτος/Ύψος, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.700 χιλιοστά, με το πορτ μπαγκάζ να έχει όγκο 345 λίτρα.

Δείτε ακόμαΔες εδώ όλες τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Μπαταρίες, αυτονομία και ταχύτητα φόρτισης του BYD Dolphin στην Ελλάδα

Όσον αφορά την μπαταρία, το BYD Dolphin στην Κίνα προσφέρεται με δύο επιλογές. Η πρώτη έχει χωρητικότητα 44,9 kWh και η δεύτερη 60,4 kWh. Προς το παρόν, στο επίσημο site της BYD στην Ελλάδα αναφέρεται μόνο η έκδοση με την μεγάλη μπαταρία. Αμφότερες είναι LFP τεχνολογίας Blade, δηλαδή εκείνης που έχει δημιουργήσει και κατοχυρώσει η ίδια η BYD, η οποία άλλωστε ξεχωρίζει παγκοσμίως ως κατασκευαστής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7c4e29f448b832e2f4a1b83a549b534b.jpeg

Το BYD Dolphin με την μεγάλη μπαταρία των 60,4 kWh προσφέρει αυτονομία 427 km. Η φόρτιση AC μπορεί να γίνει μέχρι και με 11 kW, ενώ αν συνδεθεί με DC ταχυφορτιστή μπορεί να δεχτεί ρεύμα με ισχύ μέχρι και 88 kW. Η φόρτιση από το 30% μέχρι το 80% διαρκεί 29 λεπτά.

Σε αυτήν την έκδοση η ισχύς του BYD Dolphin είναι 204 ίπποι και η ροπή είναι 310 Nm, με την κίνηση να πηγαίνει αποκλειστικά στον μπροστά άξονα. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 km/h. Δύο σημαντικά στοιχεία του BYD Dolphin είναι το χαμηλό βάρος του, αφού δεν ξεπερνάει τα 1.658 κιλά, αλλά και η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που έχει στον πίσω άξονα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ffafd18e08cd983321e005549a4bd6bc.jpeg

Εξοπλισμός και τιμή του BYD Dolphin στην Ελλάδα

Εξοπλιστικά το ελληνικό site της BYD αναφέρει δύο επίπεδα, τα οποία ονομάζονται Boost και Comfort, με τα στοιχεία που συναντάμε στο εσωτερικό του να περιλαμβάνουν από αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, έως θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης.

Η τιμή του BYD Dolphin Comfort στην Ελλάδα ξεκινάει από 33.990 ευρώ, ενώ στην έκδοση BYD Dolphin Design η τιμή ανεβαίνει στα 35.990 ευρώ. Αν το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 - αναμένουμε να ανοίξει σύντομα - δίνει και πάλι επιδότηση στο 30% επί της ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων),  η τελική τιμή του BYD Dolphin στην Ελλάδα θα διαμορφώνεται στα 25.767 ευρώ. Από την στιγμή που έχουμε την τιμή του BYD Dolphin, πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...