Ρεσιτάλ από τη Renault: Λανσάρει SUV 300 ίππων που καίει κάτω από 1 lt/100km! [video]

Mε 300 ίππους και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, αυτή η έκδοση του Renault Rafale συνδυάζει επιδόσεις και αποδοτικότητα.

  • -
  • -

Η Renault έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετούς μήνες το Rafale, το premium coupe SUV! Τώρα, έδωσε στη δημοσιότητα τις τεχνικές λεπτομέρειες της κορυφαίας εκδοχής του μοντέλο, και συγκεκριμένα της έκδοσης E-Tech 4x4. Με τη χρήση plug-in τεχνολογίας και ενός καινοτόμου υβριδικού συστήματος, συνδυάζει την αποδοτικότητα με τις εξαιρετικές επιδόσεις! Βάση του συνόλου αποτελεί ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.200 cc, ο οποίος με τη χρήση νέου τούρμπο αποδίδει 150 ίππους (130 ίππους η προηγούμενη εκδοχή).

rafale

Όμως, στην περίπτωση του Rafale E-Tech, ο θερμικός κινητήρας ενισχύεται με την παρουσία τριών ηλεκτροκινητήρων! Ο βασικός είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει 70 ίππους και 205 Nm ροπή, ο δεύτερος είναι συνδεδεμένος με τον πίσω άξονα και έχει ισχύ 136 ίππων και 195 Nm ροπή, ενώ ο δευτερεύων ηλεκτροκινητήρας HSG προσθέτει επιπλέον 34 ίππους και 50 Nm ροπή. Συνδυαστικά, η απόδοση εκτοξεύεται στους 300 ίππους χαρίζοντας στο Rafale εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 0-100 km/h χρειάζονται μόλις 6,4 sec, ενώ για το 80-120 km/h απαιτούνται μόλις 4,0 sec.

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες τιμές του Renault Rafale στην Ευρώπη

 

Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι τα παραπάνω νούμερα συνδυάζονται με κορυφαία αποδοτικότητα. Καταρχήν, η μπαταρία του plug-in υβριδικού συστήματος έχει χωρητικότητα 22 kWh, κάτι που επιτρέπει στο ισχυρό Rafale να καλύψει 100 km αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνδυαστική λειτουργία, ο δείκτης οικονομίας εκτοξεύεται, αφού το γαλλικό coupe SUV καταναλώνει μόλις 0,7 lt/100 km χαρίζοντας του αυτονομία που ξεπερνάει τα 1.000 km! Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως ακόμα και αν η μπαταρία αδειάσει τελείως, η μέση κατανάλωση του Rafale των 300 ίππων, είναι μόλις 5,8 lt/100 km

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για το νέο Renault Symbioz
Με τις ευλογίες της Alpine

Μέχρι σήμερα, οι κορυφαίες εκδοχές των μοντέλων της Renault είχαν την ονομασία (και τον αντίστοιχο εξοπλισμό) Esprit Alpine. Το Rafale E-Tech 4x4 300 θα διατίθεται στην ειδική έκδοση Atelier Alpine, η οποία έχει σημαντικές διαφορές στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, τα αμορτισέρ και τα ελατήρια έχουν διαφορετική ρύθμιση, ενώ μεγαλύτερη διάμετρο έχουν οι εμπρός και πίσω αντιστρεπτικές, την ώρα που οι τροχοί αγγίζουν τις 21 ίντσες σε ελαστικά της Continental. Επιπλέον, εφοδιάζεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία αλλάζει ρύθμιση σύμφωνα με όσα καταγράφει μία κάμερα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, αλλά και τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

rafale

Σημειώστε, πως η παροχή της ισχύς του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, προσφέρει στο Rafale τη δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Η κατανομή της ροπής είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη και μέχρι τα 70 km/h η δύναμη μεταφέρεται στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Όμως, ανάλογα τις συνθήκες μπορεί να φτάσει από το 100-0% έως και το 0-100% στους πίσω τροχούς!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...