Αυτά είναι τα νέα CUPRA Formentor & Leon - Πότε ξεκινά το λανσάρισμα

Τα νέα Cupra Formentor και ο Leon αποκτούν… «μύτη-καρχαρία», έχουν πλέον περισσότερη δύναμη και μία νέα plug-in hybrid έκδοση που υπόσχεται 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

  • -
  • -

Τα νέα CUPRA Formentor και Leon ανανεώθηκαν εις βάθος, προκειμένου να συνεχίσουν με τις ίδιες αξιώσεις την επιτυχημένη εμπορική παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Το CUPRA Formentor, το best seller μοντέλο της φίρμας, έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στην κλάση των C-SUV, με περισσότερες από 120.100 ταξινομήσεις παγκοσμίως πέρυσι (+23,0% έναντι του 2022), όντας η αιχμή του δόρατος για την CUPRA!

Η ισπανική φίρμα μοιάζει να διάγει τις καλύτερες ημέρες της σύντομης ομολογουμένως ζωής της, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2024, παρέδωσε 56.600 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ ο Μάρτιος ήταν ο μήνας ρεκόρ όλων των εποχών για τη μάρκα με 23.800 παραδόσεις.

600.000 αυτοκίνητα από το 2018

«Τα CUPRA Formentor και Leon υπήρξαν η κινητήρια δύναμη για επιτυχία της μάρκας μας, έχοντας προσελκύσει σχεδόν 600.000 καταναλωτές από το 2018», δήλωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA, για να συμπληρώσει «Τα νέα CUPRA Formentor και Leon αντιμετωπίζονται ως μια… σχεδιαστική εμμονή. Είναι δύο μοντέλα φτιαγμένα για να προκαλούν έντονα συναισθήματα».

Πλέον, αμφότερα ανανεώθηκαν με τις αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση να εντοπίζονται στο λογότυπο της CUPRA, το οποίο έχει μεταφερθεί από τη μάσκα στην άκρη του καπό, ενώ η όψη τους είναι ακόμα πιο «αγριεμένη» χάρη στη «μύτη καρχαρία» (στυλιστικό στοιχείο εμπνευσμένο από το μεγάλο SUV της φίρμας το Terramar) και τα τριγωνικά LED φώτα, όπου προαιρετικά, μπορεί κανείς να τα επιλέξει και με προβολείς τεχνολογίας LED Matrix.

Επίσης, έχουν προστεθεί στη χρωματική παλέτα νέα ματ χρώματα όπως το Century Bronze και το Enceladus Grey που προσφέρουν ακόμα περισσότερο χαρακτήρα και στα δύο αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό, συναντά κανείς νέα σχεδιαστικά στοιχεία στη κεντρική κονσόλα, τα υλικά που ντύνουν το ταμπλό και τις πόρτες είναι αναβαθμισμένα υιοθετώντας μια πιο βιώσιμη προσέγγιση, με τα bucket καθίσματα να κατασκευάζονται από 73% ανακυκλώσιμες μικροΐνες ή με τεχνητό δέρμα φιλικό πάντα προς το περιβάλλον.

Η ψηφιοποίηση βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα νέα μοντέλα της CUPRA. Υπάρχει ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα πολυμέσων, πιο πρακτικό στο χειρισμό του, ενώ και η οθόνη του infotainment φθάνει πλέον τις 12,9''και συνοδεύεται από ρετρό φωτιστικές πινελιές.

Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό των δυο μοντέλων της CUPRA, περιλαμβάνεται και ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Sennheiser Mobility με 12 ηχεία και συνολική ισχύ 390 Watt.

Σε ΤSI, eTSI, TDI και eHybrid

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων στα ανανεωμένα μοντέλα της CUPRA περιλαμβάνει στην κυριολεξία… τα πάντα. Ο κινητήρας TSI των 1,5 lt αποδίδει 150 PS και συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή 7αρι DSG, μπορεί κανείς να επιλέξει στα ίδια κυβικά και την ήπια υβριδική έκδοση (eTSI), ενώ το Formentor διατίθεται και με το 2,0 lt TDI με τους 150 PS και DSG σασμάν.

H CUPRA φρόντισε βέβαια να εξοπλίσει τα μοντέλα της και με τη νέα γενιά plug-in hybrid συστημάτων της (1.4 TSI e-Hybrid), η απόδοση της οποίας φθάνει πλέον τους 272 PS (200kW), ενώ είναι σε θέση να προσφέρει και περισσότερα από 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Επίσης, είναι πλέον συμβατό και με γρήγορη φόρτιση (μέχρι 50 kW), με τη μπαταρία ιόντων λιθίου του συστήματος να έχει αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα η οποία φτάνει τις 19,7 kWh (net), έναντι 10,8 kWh που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Το παρών βέβαια εξακολουθεί να δίνει και ο 2.0 TSI των 265 ίππων, στη δικίνητη έκδοση του Formentor VZ, ενώ στην κορυφαία τετρακίνητη VZ (4Drive) η μέγιστη ισχύς του κινητήρα φτάνει πλέον τους 333 ίππους, αντί των 310 ίππων που ήταν ως τώρα.

Δείτε ακόμα: Νέο CUPRA Born VZ, το κορυφαίο ηλεκτρικό hatchback του ομίλου VW

Τα δυο best seller μοντέλα της CUPRA θα ξεκινήσουν την εμπορική τους σταδιοδρομία σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μέσα στο Μάϊο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...