Toyota 4Runner: Το νέο υβριδικό, κτηνώδες SUV που κατατροπώνει το Defender

Η νέα γενιά του θηριώδους off-roader αποκαλύφθηκε και φέρνει ισχυρά κινητήρια σύνολα, σύγχρονες τεχνολογίες και ασύγκριτες εκτός δρόμου ικανότητες.

  • -
  • -

15 χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση του προηγούμενου Toyota 4Runner και απ’ ότι φαίνεται ήρθε η ώρα για ανανέωση. Αν και πρόκειται για ένα ολοκληρωτικά νέο αυτοκίνητο, οι Ιάπωνες φρόντισαν να διατηρήσουν το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ανέπαφο και απλά να τον εκσυγχρονίσουν.

1

Βασισμένο στο επίσης νέο Tacoma, το 4Runner χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική TNGA-F. Καταργεί τον ξεπερασμένο V6 των 4 λίτρων και το αυτόματο των 5 σχέσεων και τον αντικαθιστά με έναν εξαιρετικά πιο αποδοτικό, υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων με ισχύ 278 ίππων και 429 Nm ροπή. Παράλληλα, θα υπάρχει και μία ακόμη πιο ισχυρή υβριδική έκδοση i-Force Max του ίδιου κινητήρα με απόδοση 326 ίππους και 629 Nm ροπή. Και οι δύο αυτοί κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

2

Από πλευράς μετάδοσης, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους δύο τροχούς, με μερική τετρακίνηση (κατ’ επιλογή) και με μόνιμη τετρακίνηση, ανάλογα την έκδοση. Όλα τα 2WD θα έχουν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενώ τα 4WD θα έχουν το ίδιο διαφορικό και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού, καθώς και το Active Traction Control (A-Trac) της Toyota.

2

Μένοντας στις off-road τεχνολογίες, το νέο 4Runner έχει επίσης αυτό που η ιαπωνική μάρκα αποκαλεί μηχανισμό Stabilizer Bar Disconnect, το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερο κρέμασμα των τροχών έτσι ώστε να βρίσκονται πάντα σε επαφή με το έδαφος. Οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης αγγίζουν τις 32 και 24 μοίρες, αντίστοιχα.

4

Στα προγράμματα οδήγησης βρίσκουμε τις επιλογές Mud, Dirt, Sand και Crawl Control, ενώ μια νέα έκδοση Trailhunter (υπάρχει και στη γκάμα του Tacoma) είναι πλέον διαθέσιμη. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 πακέτα εξοπλισμού: SR5, TRD Sport, TRD Sport Premium, TRD Off Road, TRD Off Road Premium, Limited, Platinum, TRD Pro και Trailhunter.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Toyota C-HR Plug-in Hybrid

5

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota Land Cruiser 2024: Τα «όπλα» του στο off-road

Το Toyota 4Runner διατίθεται στάνταρ με οθόνη αφής 8 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αλλά προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία οθόνη αφής 14 ιντσών με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Διαθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση και θήρες USB-A και USB-C. Κάθε έκδοση του νέου 4Runner διαθέτει το πακέτο Safety Sense 3.0 της Toyota, το οποίο διαθέτει λειτουργίες όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, adaptive cruise control, lane assist, αναγνώριση πινακίδων και αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...