Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera – Οι πρώτες τιμές

Η τρίτη γενιά του σπορ πολυτελούς sedan της Porsche αναβαθμίστηκε ριζικά, έχοντας φρέσκια εμφάνιση, ευρύτερη γκάμα ψηφιακών λειτουργιών, περισσότερη άνεση, υψηλές επιδόσεις και οδική συμπεριφορά που συναρπάζει.

  • -
  • -

Το πιο δυναμικό σπορ πολυτελές sedan της αγοράς περνά στην τρίτη γενιά του. H Porsche παρουσίασε τη νέα Panamera, η οποία παρότι συνεχίζει να βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία, προσφέρει το κάτι παραπάνω στους τυχερούς κατόχους.

panamera

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη του προκατόχου της, υιοθετώντας λύσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, όπως την Taycan και τη νέα Cayenne. Συγκεκριμένα, το εμπρός τμήμα της Panamera είναι καινούριο, τονίζοντας περαιτέρω το σπορ ύφος του αμαξώματος. Οι προφυλακτήρες είναι μεγαλύτεροι, η μάσκα πιο κομψή και με επιπλέον αεραγωγούς, με τους προβολείς LED Matrix Design που προσφέρονται στάνταρ, να κλέβουν την παράσταση. Οι τιμές όλων των Porsche

panamera

Καθρέπτες, πλαίσια παραθύρων και διαχύτης έχουν σχεδιαστεί από την αρχή, οι ζάντες περιλαμβάνουν νέα σχέδια, όπως και οι αποχρώσεις του αμαξώματος.

Τρεις οθόνες στο ταμπλό

Το εσωτερικό, προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από την Cayenne, περιλαμβάνοντας το Porsche Driver Experience cockpit με τις τρεις οθόνες στο ταμπλό: Μία 12,6 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, μία 12,3΄΄ στο κέντρο και μία 10,9΄΄ για τον συνοδηγό.

panamera

Ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται δεξιά του τιμονιού απελευθερώνοντας χώρο στην κονσόλα, με το σύστημα κλιματισμού να είναι το μόνο σύστημα που περιλαμβάνει διακόπτες. Από πλευράς χώρων δεν υπάρχουν αλλαγές, με το μήκος να ξεπερνά τα 5 μέτρα, το πλάτος να ανέρχεται στα 1,937 mm και το ύψος στο 1.423 mm.

Η ποιότητα κατασκευής δεν επιδέχεται κριτικής, με την Porsche να δίνει μια επιλογή χρωμάτων, υλικών, διχρωμιών και επενδύσεων που ξεπερνούν τις 1.000 μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης. Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης, η γερμανική φίρμα έχει προικίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής τεχνολογία, κάνοντας την οδήγηση πιο άνετη και απολαυστική από ποτέ.

panamera

Η νέα αερανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM) είναι στάνταρ, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και απορροφώντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος με μαγικό τρόπο. Αντίθετα, το σύστημα ενεργών αναρτήσεων Porsche Active Ride διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα E-Hybrid της νέας Panamera, όπως και η τετραδιεύθυνση.

Η έξτρα ανάρτηση διατηρεί το αμάξωμα σε σταθερή απόσταση από τον δρόμο, μειώνοντας τις κλίσεις και ανάλογα την επιφάνεια ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση.

E-Hybrid έως 680 ίππους

Η Porsche προσφέρει τη νέα Panamera με 4 συστήματα κίνησης E-Hybrid, με την κορυφαία Turbo E-Hybrid για την οποία δόθηκαν στοιχεία να αποδίδει 680 ίππους και ροπή 930 Nm. Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον V8 turbo κινητήρα των 4.0 lt. κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 25,9 kWh.

panamera

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει σε ιδανικές συνθήκες τα 91 χλμ. , με τον ενσωματωμένο φορτιστή AC 11 kW να μειώνει το χρόνο φόρτισης στις 2 ώρες και 39 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: Η πρώτη Porsche 911 Dakar των 330.000 € στην Ελλάδα!

Οι απλές Panamera και Panamera 4, φέρουν τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 2,9 λίτρων των 353 ίππων, με τις επιδόσεις να ανέρχονται στα 5 και 4,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 272 και 270 χλμ./ώρα.

panamera

Οι παραγγελίες για τη νέα Porsche Panamera ξεκίνησαν ήδη από τη Γερμανία, με τις τιμές να ανέρχονται στα 107.800 € για την Panamera, στα 111.900 € για την τετρακίνητη εκδοχή και στα 192.500 € για την Panamera Turbo E-Hybrid. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...