Αποκλειστικό: Η πρώτη Porsche 911 Dakar των 330.000 € στην Ελλάδα!

Μία από τις 2.500 συλλεκτικές 911 Dakar που θα κατασκευαστούν, κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα υπέροχο supercar με χωμάτινα χαρακτηριστικά.

  • -
  • -

Επί ελληνικού εδάφους εθεάθη να κυκλοφορεί ένα από τα πιο πρόσφατα συλλεκτικά δημιουργήματα της Porsche. Πρόκειται για την 911 Dakar, η οποία όπως παρατηρείτε και στις φωτογραφίες είναι βαμμένη σε μπλε και λευκό, φέρει το ειδικό livery με τον αριθμό «953» και τις χαρακτηριστικές ρίγες.

911 dakar

Το θαυμάσιο αυτό supercar που συνοδεύεται από το διακριτικό Dakar θα παραχθεί σε μόλις 2.500 μονάδες, με μία από αυτές να βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε σχέση με την 911 Carrera, αυτή η έκδοση έχει αυξημένο ύψος κατά 80 mm και εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli Scorpion All Terrain Plus, τα οποία έχουν ενισχυμένα πλαϊνά και τακούνια σε μήκος 9 mm.

170 km/h στο χώμα για την 911 Dakar

Εφοδιάζεται με τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα της Porsche με τα δύο τούρμπο και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 170 km/h σε χωμάτινες επιφάνειες, χάρη στο ειδικό σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης.

911 dakar

Η απόδοση του κινητήρα ανέρχεται στους 480 ίππους, ενώ ροπή αγγίζει τα 570 Nm. Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού ακόμα και με τα χωμάτινα ελαστικά χρειάζεται μόλις 3,4 sec για τα πρώτα 100 km από στάση, την ώρα που η τελική περιορίζεται λόγω ελαστικών στα 240 km/h. Το κιβώτιο είναι το γνωστό 8άρι PDK της γερμανικής φίρμας, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης της Porsche. Επιπλέον, εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, τις βάσεις κινητήρα της GT3, αλλά και τις ενεργές αντιστρεπτικές PDCC.

911 dakar

Tο αυτοκίνητο φέρει δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης. Αυτό με την ονομασία Rallye αφορά επιφάνειες με μαλακό και καλό χώμα, με το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης να περνάει στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Στο πρόγραμμα off road η ανάρτηση σκαρφαλώνει στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε αντίξοες και απαιτητικές συνθήκες. Μάλιστα, η Dakar διαθέτει και ένα ειδικά εξελιγμένο Launch Control, το οποίο βελτιστοποιεί την εκκίνηση στο χώμα.

911 dakar

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την συμβατική 911, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου τα ειδικά προστατευτικά και τα αποκλειστικά χρώματα, προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια «άγρια» ομορφιά.

Όσο για την τιμή της Porsche 911 Dakar, στην Ελλάδα ξεκινά από 326.740 €. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της Porsche.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...