Το νέο Honda ZR-V ήρθε Ελλάδα – Αυτές είναι οι τιμές του

Το νέο υβριδικό D-SUV της Honda, το ZR-V, βρίσκεται στη χώρα μας και τοποθετείται στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας μεταξύ του HR-V και του CR-V.

  • -
  • -

Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ του HR-V και του CR-V, το ZR-V είναι το πιο πρόσφατο SUV της Honda που διατίθεται με το δοκιμασμένο υβριδικό σύστημα e:HEV.

184 PS με μόλις 5,7 lt/100 km κατανάλωση

Το ZR-V, χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda, υιοθετώντας βέβαια μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος δύο ηλεκτροκινητήρων. Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h από 7,8’’.

Το ZR-V αποδεικνύεται επίσης εξαιρετικά αποδοτικό, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η Honda, καθώς σε πραγματικές συνθήκες, επιτυγχάνει εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από 5,7 lt/100km (WLTP συνδυασμένος κύκλος).

Το πλήρως υβριδικό σύνολο συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με έναν πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson.

Το υβριδικό σύνολο μπορεί να εναλλάσσει τη λειτουργία του μεταξύ των λειτουργιών EV, Hybrid και Engine Drive απρόσκοπτα χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Ένα κομψό D-SUV

Σχεδιαστικά, το ZR-V ισορροπεί ανάμεσα στην κομψότητα και το συγκρατημένο σπορ ύφος. Στο εμπρός μέρος, κυρίαρχο στοιχείο είναι η γυαλιστερή μαύρη μάσκα που αποτελείται από κάθετες μπάρες στις εκδόσεις Elegance και Advance, ενώ στα μοντέλα Sport διαφοροποιείται με φινίρισμα σε σχήμα πλέγματος.

Τα λεπτά φωτιστικά σώματα τονίζονται από τον ευμεγέθη μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος η διακριτική αυτή αισθητική συνεχίζεται, με μια λεπτή γραμμή να διατρέχει το αμάξωμα ενισχύοντας την αίσθηση καθαρότητας και πλάτους.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το Honda HR-V e:HEV

Με ύψος 1.620 mm, πλάτος 1.840 mm, μήκος 4.568 mm και μεταξόνιο 2.657 mm, το ZR-V είναι κατά 50 mm φαρδύτερο από το HR-V και κατά 59 mm χαμηλότερο από το CR-V, προσφέροντας μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ευρυχωρία και την ευελιξία.\

Στην καμπίνα, μία οθόνη 9’’ βρίσκεται στο κέντρο του διευρυμένου άνω τμήματος του ταμπλό, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της καμπίνας επιτείνοντας την αίσθηση της ευρυχωρίας. Η διαιρούμενη κεντρική κονσόλα, ενσωματώνει τον επιλογέα ταχυτήτων και το μπουτόν του χειρόφρενου, τα οποία είναι έτσι τοποθετημένα για ευκολία στη χρήση.

Το ZR-V διαθέτει επίσης μια ευρύχωρη καμπίνα καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από θήκες αποθήκευσης που σχεδιάστηκαν για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών. Τα πίσω διαιρούμενα καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο, με το πορτμπαγκάζ να προσφέρει 390 lt (με τα καθίσματα σε όρθια θέση), δηλαδή 20% περισσότερο από το HR-V, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων προστίθενται επιπλέον 921 lt φθάνοντας συνολικά τα 1.311 lt.

Από… 44.700 €

Το ολοκαίνουργιο ZR-V ξεκίνησε με κάθε επισημότητα την εμπορική του σταδιοδρομία στη χώρα μας και διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Elegance, Style, Sport και Advance, έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 44.700€ (48.500 € Style, 51.800 € Sport & 55.800 € Advance).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...