Νέο Hyundai Accent

Αποκάλυψη στο Μόντρεαλ

  • -
  • -

Αν και οι πληροφορίες από το 2010 μιλούσαν για την παρουσίαση του νέου Accent στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Κορεάτικη φίρμα αποφάσισε να αποκαλύψει πιο σύντομα το νέο της μοντέλο στην έκθεση αυτοκινήτου του Μόντρεαλ στον Καναδά.

Σχεδιαστικά προσεγγίζει την λογική των νέων Sonata και Elantra, διαθέτοντας μήκος 4.370 mm (αυξημένο κατά 70 mm από τον προκάτοχο), πλάτος 1.700 mm και μεταξόνιο 2.570 mm. Κινητήρια δύναμη είναι ένας κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού της σειράς Gamma, ο οποίος αποδίδει από 1.6 λίτρα 138 ίππους στις 6.300 rpm και 167 Nm ροπής στις 4.700 rpm. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο, θα προσφέρεται προαιρετικά και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Hyundai και για τα δύο κιβώτια είναι 7.5 lt/100 km. Το νέο Accent θα διαθέτει και οικολογική λειτουργία, με την ονομασία ActiveECO, φτάνοντας με αυτήν την μέγιστη αυτονομία του σε αυτοκινητόδρομο περίπου στα 730 km. Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, χρησιμοποιούνται κλασσικές λύσεις με την εμπρός ανάρτηση να διαθέτει γόνατα McPherson και πίσω να χρησιμοποιείται η λύση του ημιάκαμπτου άξονα.

Ο εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του μοντέλου αναμένεται να είναι πλήρης, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών κορυφαίων μοντέλων του ανταγωνισμού, με συνολικά 6 αερόσακους και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (ESC). Σημασία έχει δοθεί και στον εξοπλισμό άνεσης, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...