Νέο FIAT 600 Hybrid, ήπια υβριδικό με 100 PS – Η τιμή του στην Ιταλία

Μετά το ηλεκτρικό FIAT 600, τώρα σειρά έχει η υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης, χαμηλή κατανάλωση και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Μετά την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου 600e, η FIAT αποκάλυψε τώρα το 600 Hybrid, μια ήπια υβριδική παραλλαγή του νέου compact crossover. Η νέα έκδοση συνδυάζει ένα 3κύλινδρο 1.200άρι μοτέρ βενζίνης με 100 ίππους, με έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα 48V, για να προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές κατά 15%. Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό 600 εκτιμάται ότι θα εκπέμπει 110-114 g CO2/km, αναλόγως έκδοσης, κάτι που θα το απαλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. 

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται εντός του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιτρέποντας στο 600 Hybrid να κινηθεί με ταχύτητες έως και 30 km/h αμιγώς ηλεκτρικά. Βέβαια, με αυτή την ταχύτητα η μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V θα έχει αποφορτιστεί μετά από μόλις 1 km. Επιπλέον, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κατά το παρκάρισμα, το θερμικό μοτέρ μπορεί να παραμένει σβηστό, εξοικονομώντας έτσι ακόμη περισσότερο καύσιμο.

Η FIAT εξηγεί πως το ηλεκτρικό μοτέρ υπάρχει ιδανικά ώστε να γεμίζει τα κενά του θερμικού κινητήρα και να εξαλείφει το turbo lag. Σύμφωνα με την ιταλική μάρκα η μετάβαση από τον ηλεκτροκινητήρα στον κινητήρα βενζίνης γίνεται ανεπαίσθητα και χωρίς τον παραμικρό θόρυβο. Το 600 Hybrid επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 11 sec.

600

Όπως το ηλεκτρικό 600e, έτσι και το 600 Hybrid έχει μήκος 4,17 μέτρα και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 15 λίτρα εντός της καμπίνας, ενώ το πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 385 λίτρα. Το πενταθέσιο σαλόνι χρησιμοποιεί ταπετσαρία από ανακυκλωμένο ύφασμα, ενώ η πλαστική όψη του ταμπλό με βιολογική βάση βοηθάει στην περαιτέρω ανάδειξη των περιβαλλοντικών ανησυχιών του μοντέλου.

Fiat-600-Hybrid-3

Δείτε ακόμη: Ποιο θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό της Abarth;

Το Fiat 600 Hybrid θα είναι διαθέσιμο στην Ιταλία και σε άλλες αγορές όπου η ανάπτυξη της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αγοράς είναι αρκετά αργή, γεγονός που σημαίνει πως μία εναλλακτική είναι απαραίτητη. Οι τιμές θα ξεκινούν από 24.950 € στην γειτονική χώρα, και μένει να δούμε σε τιμή θα διατεθεί στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...