Ποιο θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό της Abarth;

Με την σπορ έκδοση του ηλεκτρικού 500 να έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της, τώρα σειρά έχει το δεύτερο και μεγαλύτερο ηλεκτρικό του ιταλικού brand.

  • -
  • -

Το Abarth 500e θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο του σπορ brand της FIAT. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει καλά καλά, ο CEO των δύο εταιρειών, Olivier Francois, ήδη μιλά για το δεύτερο μέλος μηδενικών ρύπων της γκάμας. Μπορεί να μην αποκάλυψε λεπτομέρειες, αλλά όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα ενός Abarth 600e, ο Διευθύνων Σύμβουλος απάντησε λέγοντας «Θα ήταν λογικό».

Όπως φαίνεται λοιπόν το δεύτερο νέο μοντέλο του ιταλικού brand μετά το Abarth 124 θα είναι το ηλεκτρικό crossover 600. Πιθανολογείται πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025, αντιγράφοντας την απόσταση μεταξύ των παρουσιάσεων του απλής και της Abarth εκδοχής του μικρότερου ηλεκτρικού 500.

600

Αν κρίνουμε από τις διαφοροποιήσεις που έχουν οι δύο εκδόσεις του 500 μεταξύ τους, τότε είναι πιθανό να δούμε μία αύξηση της τάξης των 30-40 ίππων από το FIAT 600, φτάνοντας το φάσμα των 190-200 ίππων. Θυμίζουμε πως το Abarth 500 έχει φτάσει πλέον τους 155 ίππους καθώς χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκουμε και σε άλλα μοντέλα του Ομίλου Stellantis.

Σε περίπτωση βέβαια ακολουθηθεί η ίδια συνταγή που είδαμε στο 500, αυτό σημαίνει πως το Abarth 600 θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία των 54 kWh, κάτι που μεταφράζεται αυτόματα και σε μικρότερη αυτονομία από τα 400 km που υπόσχεται το απλό 600 μιας και τα ισχυρότερα μοτέρ συνήθως είναι και πιο «λαίμαργα».

Δείτε ακόμη: Abarth 500e: Βροχή από παραγγελίες για τον πρώτο ηλεκτρικό «σκορπιό»

Από εκεί και πέρα οι αναμενόμενες αλλαγές τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό θα φροντίσουν για την διαφοροποίηση της σπορ έκδοσης από την απλή, ενώ δεν θα μας έκανε εντύπωση αν βλέπαμε και το σύστημα ψεύτικου ήχου με το ηχείο, που γνωρίσαμε στο μικρότερο Abarth 500. Αν και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με crossover μοντέλο, η ύπαρξη του προγράμματος οδήγησης Scorpion Track που είδαμε στο 500 επίσης δεν αποκλείεται.

Εσάς πώς σας φαίνεται η ιδέα ενός σπορ ηλεκτρικού crossover;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...