Έρχεται το νέο Jeep Recon - Ο ηλεκτρικός «αδερφός» του Wrangler

Διαθέτοντας τις υψηλές εκτός δρόμου ικανότητες και τον lifestyle χαρακτήρα του Wrangler, αλλά και ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σχεδόν 600 ίππων, το Jeep Recon έρχεται… με φόρα.

  • -
  • -

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep είναι το Avenger, όμως η αμερικάνικη μάρκα κράτησε μια έκπληξη για το αγοραστικό κοινό, προσφέροντας ένα ακόμη EV στην γκάμα της με σαφώς περισσότερα off-road στοιχεία. Συγκεκριμένα, το επερχόμενο Recon θυμίζει πολύ το φημισμένο Wrangler σε ό,τι αφορά τις εκτός δρόμου ικανότητες, το στυλ με τις αφαιρούμενες πόρτες και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, σερβιρισμένο με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης κορυφαίας απόδοσης. Βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το επερχόμενο Wagoneer S και θα το γνωρίσουμε μέσα στο 2025.

Ηλεκτρικό 4x4 με κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Jeep Recon είναι ένα από τα πρώρα μοντέλα που βασίζεται στην πλατφόρμα STLA της Stellantis. Θα διαθέτει φυσικά τετρακίνηση, η απόδοση θα είναι περίπου 600 ίπποι, ενώ οι επιδόσεις που θα προσφέρει αναμένονται να είναι εντυπωσιακές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες, όμως έχει επιβεβαιωθεί ότι τα 0-100 km/h θα ολοκληρώνονται μέσα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα! Παράλληλα, το νέο μοντέλο της Jeep θα ξεχωρίζει για τις ικανότητές του εκτός δρόμου, παίρνοντας την… πιστοποίηση Trail Ratedπου συνοδεύει όλα τα ασταμάτητα off-road μοντέλα της αμερικάνικης μάρκας.

Το Jeep Wrangler θα συνεχίσει κανονικά

Στην Ευρώπη, το Jeep Recon αναμένεται να λανσαριστεί το 2025. Σε αντίθεση με όσα μπορεί να περιμένουν κάποιοι, όμως, δεν θα αποτελέσει αντικαταστάτη του Jeep Wrangler, καθώς το θρυλικό μοντέλο θα συνεχίσει να βρίσκεται στους τιμοκαταλόγους. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη, Antonella Bruno, τα δύο μοντέλα θα έχουν ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος και άλλη θέση στην γκάμα ώστε να μη «συγκρούονται» εμπορικά. Συγκεκριμένα, το Wrangler θα έχει υψηλότερη θέση στην «ιεραρχία» της εταιρείας.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler - Πότε έρχεται Ευρώπη

Στόχος η κορυφή στα ηλεκτρικά 4x4 SUV

Το νέο Jeep Avenger, αλλά και το Recon, θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της κορυφής σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά τετρακίνητα εκτός δρόμου αυτοκίνητα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα EV με πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες, προσφέροντας το στοιχείο της ελευθερίας και της περιπέτειας, με το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ. Σύμφωνα με τη μάρκα, σαν αντίπαλο δεν βλέπουν μόνο τις «κλασικές» εταιρείες όπως η Land Rover, αλλά και άλλες μάρκες με έμφαση στο lifestyle, όπως η MINI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...