Νέο Renault Scenic E-Tech: Όλα όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό SUV του 2024

Το αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό μοντέλο είναι το πρώτο βιώσιμα σχεδιασμένο. Τι σημαίνει όμως αυτό;

  • -
  • -

Το νέο, ηλεκτρικό Megane άνοιξε το δρόμο, ενώ τώρα είναι η σειρά του νέου Scenic να γίνει η «αιχμή του δόρατος» για τη νέα γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault. Το Scenic E-Tech electric έχει σχεδιαστεί για τη σύγχρονη οικογένεια που θέλει να είναι ελεύθερη και ασφαλής στα ταξίδια της. Eντάσσεται ιδανικά στο στρατηγικό πλάνο Renaulution όντας ηλεκτρικό, μοντέρνο, γεμάτο χρήσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, ενώ έχει σχεδιαστεί με βάση τα πιο βιώσιμα δομικά χαρακτηριστικά.

Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντικατοπτρίζει το στόχο του Renault Group να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία επόμενης γενιάς, ενσωματώνοντας τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Group, αλλά και τους τρείς πυλώνες στους οποίους αυτή εδράζεται: το περιβάλλον, την ασφάλεια και τη συμπερίληψη. 

side

Είναι βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-EV και το αμάξωμά του έχει compact διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας (4,47 m) αλλά η ευρυχωρία του βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Διαθέτει μπαταρία μικρών διαστάσεων (με ισχύ έως 87 kWh), η οποία απελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις compact αναλογίες του. Η επίπεδη οροφή και το μεταξόνιο των 2.78 m συμβάλλουν καθοριστικά στην αίσθηση ευρυχωρίας. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης των 278χλστ. για τα γόνατα των πίσω), και για τις αποσκευές τους (στο χώρο των 545 λίτρων). Η πρωτοποριακή οροφή από φωτοχρωματικό γυαλί, και το ευρηματικό υποβραχιόνιο ολοκληρώνουν την γκάμα των ευκολιών που βελτιώνουν την άνεση.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ έως 220 ίππους και έως 300 Nm ροπή. Η ηχητική του υπογραφή είναι μοναδική από μόνη της, ως το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας σε συνεργασία με το διάσημο συνθέτη Jean-Michel Jarre.

back

Το Scenic E-Tech electric θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της Renault, που θα προσφέρεται και στην έκδοση Esprit Alpine. Το μοντέλο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Douai (στο ElectriCity), ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2024.

Το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο με το πιο βιώσιμο σχεδιασμό

Η δημιουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας επόμενης γενιάς, περιλαμβάνει μια νέα οπτική για το αυτοκίνητο και τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούμε, για να καταστεί η οδήγηση πιο υπεύθυνη, πιο ασφαλής και διαθέσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Σημαίνει, επίσης, συρρίκνωση των περιβαλλοντικών αποτυπωμάτων των οχημάτων σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους – κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της παραγωγής, της κυκλοφορίας, αλλά και του τέλους της ζωής τους, δηλαδή από τη γέννηση μέχρι την απόσυρση.

interior

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio: Ανακοινώθηκε ο πλήρης τιμοκατάλογος – Δες όλες τις τιμές

Η 5η γενιά του Renault Scenic εισάγει ένα νέο όραμα κινητικότητας. Η πιο «έξυπνη» κατανάλωση και η πιο υπεύθυνη παραγωγή γίνονται πλέον ο κανόνας. Και, μέσω του στρατηγικού πλάνου Renaulution, το Renault Group γίνεται μια εταιρεία επόμενης γενιάς, με επίκεντρο την τεχνολογία, και στόχο τη δημιουργία οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας, επιδιώκοντας την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040, αλλά και παγκοσμίως έως το 2050.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...