Φθηνότερη η ηλεκτρική BMW iX1 στην Ελλάδα – Δείτε τιμή

Η πιο προσιτή έκδοση του ηλεκτρικού SUV της BMW, θα βρίσκεται στη χώρα μας το Νοέμβριο, με το βιβλίο παραγγελιών όμως να είναι ήδη… ανοιχτό.

  • -
  • -

Η εμπορική σταδιοδρομία της νέας BMW iX1 eDrive20, ξεκίνησε με κάθε επισημότητα και στη χώρα μας. Η πιο προσιτή τιμολογιακά έκδοση στην ηλεκτρική γκάμα της X1, θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη της παραγωγής της το Νοέμβριο του 2023, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του μοντέλου στην Ελλάδα, είναι τα 47.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την BMW, η νέα iX1 eDrive20, καταναλώνει 15,4 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, με την μέγιστη αυτονομία κίνησης να κυμαίνεται από 430 έως 475 km. Η δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του compact SAV της βαυαρικής φίρμας (διατίθεται ήδη η BMW iX1 xDrive30) τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 150 kW/204 PS, με ροπή 247 Nm, ο οποίος επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 8,6’’, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 km/h.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε τη BMW iX1 xDrive30

Η μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται το μοντέλο, είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος για εξοικονόμηση χώρου και έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 64,7 kWh. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης της νέας BMW iX1 eDrive20 επιτρέπει φόρτιση AC με έως και 11 kW, στάνταρ, με τη μπαταρία υψηλής τάσης να φτάνει από το 0 στο 100% της χωρητικότητάς της μέσα σε 6,5 ώρες. Προαιρετικά διατίθεται τριφασική φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW, που μειώνει το χρόνο φόρτισης σε 3 ώρες και 45 ώρες. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με συνεχές ρεύμα με ισχύ έως 130 kW. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να αυξηθεί από 10 έως 80% μέσα σε 29’ σε σταθμό ταχείας φόρτισης.

Η νέα BMW iX1 eDrive20 προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, όπως σύστημα πλοήγησης BMW Maps, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πολυάριθμα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Parking Assistant με κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας και πολλές καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Το νέο BMW iDrive με "QuickSelect" και το νέο BMW Operating System 9 περιλαμβάνεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...