Νέο Tesla Model 3: Οι 5 κρυφές βελτιώσεις που κάνουν τη διαφορά

Το νέο Tesla Model 3 έρχεται με 5 σημαντικές βελτιώσεις, που αναβαθμίζουν συνολικά το ποιόν του best seller ηλεκτρικού μοντέλου της αμερικανικής φίρμας.

  • -
  • -

Αναμονή τέλος. Το ανανεωμένο Tesla Model 3 είναι πλέον γεγονός και μάλιστα, ένα βήμα πριν πατήσει τους τροχούς του στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο με την τιμή της πισωκίνητης έκδοσης (Model 3) στην ελληνική αγορά να εκκινεί από τα 41.990 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη, Model 3 Long Range, με τους δύο κινητήρες και την τετρακίνηση, έχει ως τιμή εκκίνησης τα 49.990 ευρώ.

Αυτά βέβαια, είναι λίγο έως πολύ γνωστά εάν όχι σε όλους, σίγουρα στους περισσότερους. Αυτό που ενδεχομένως να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη κάποιων, είναι ότι το ανανεωμένο Tesla Model 3 έρχεται με 5 κρυφές βελτιώσεις που αναμφίβολα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την προκάτοχη γενιά!

Νέα καθίσματα

Η Tesla παρέχει επιτέλους διάτρητα/αεριζόμενα καθίσματα στο ανανεωμένο Model 3! Μπροστά και πίσω. Σίγουρα η αμερικανική φίρμα δεν ανακάλυψε τον τροχό αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια προσθήκη που κρίνεται θετική και απαραίτητη. Μάλιστα, τα πίσω καθίσματα, έχουν πλέον και πιο αναπαυτική στήριξη χάρη στην μεγαλύτερη ανάκληση που προσφέρουν. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας…

Βελτιωμένο infotainment, ήχος και οθόνη αφής για τα πίσω καθίσματα

Τόσο η οθόνη αφής, μέσω της οποίας χειρίζεται κανείς τα πάντα στο Tesla Model 3 όσο και το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου, έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Η οθόνη αφής είναι πλέον πιο γρήγορη στην απόκριση της, με καλύτερα γραφικά, νέες λειτουργίες και πιο φωτεινή. Το δε ηχοσύστημα, προσφέρει πλέον 17 ηχεία αντί για 13 που διέθετε η προκάτοχη γενιά. Οι πίσω επιβάτες τώρα, έχουν στη διάθεση τους για πρώτη φορά στην ανανεωμένη version του μοντέλου, μία ακόμη οθόνη αφής, μέσω της οποίας μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αέρα από το σύστημα κλιματισμού και να επιλέξουν το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που επιθυμούν (Netflix, YouTube, Twitch ή Disney+).

Δείτε ακόμα: Χαλάει η ταχυφόρτιση πιο γρήγορα τις μπαταρίες των Tesla;

Λιγότερος θόρυβος

Η Tesla υποστηρίζει ότι ποσοστό υψηλότερο του 50% των τμημάτων του αυτοκινήτου είναι νέα ή αναβαθμισμένα. Από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των επιμέρους τμημάτων του αμαξώματος, μέχρι τις ηχομονωτικές επενδύσεις στην καμπίνα. Φυσικά, για να επιβεβαιώσουμε όλα όσα ισχυρίζεται η αμερικανική φίρμα, θα πρέπει να να οδηγήσουμε το μοντέλο ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις βελτιώσεις. Ωστόσο θα ήταν «τρελό» να υποστηρίξει κανείς κάτι τόσο «τρανταχτό» χωρίς να ισχύει.

Καλύτερη αεροδυναμική, μεγαλύτερη αυτονομία

 

Οι σχεδιαστικές αλλαγές στο ανανεωμένο Tesla Model 3 αποδεικνύεται πως λειτούργησαν ευεργετικά και στον τομέα της αεροδυναμικής. Η Tesla υποστηρίζει ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει μειωθεί από Cd 0,23 στο Cd 0,21, με την αμερικανική φίρμα να δηλώνει πως αυτές οι αλλαγές μειώνουν και την κατανάλωση ενέργειας του οχήματος από 5 έως 8% ανάλογα με την έκδοση. Η version «Model 3», προσφέρει πλέον 63 περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας (554 km συνολικά), ενώ η κορυφαία προς ώρας, «Long Range», φθάνει πλέον τα 678 km αυτονομίας.

Βελτιωμένη ανάρτηση

Παρότι η δομή της ανάρτησης παρέμεινε ως είχε, που σημαίνει ότι διαθέτει διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω πολλαπλούς συνδέσμους, έχουν επιλεγεί νέες ρυθμίσεις με στόχο την επίτευξη της όσο το δυνατόν καλύτερης σχέσης άνεσης/κρατήματος, καθώς και νέα υλικά για μείωση του βάρους.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...