Αποκάλυψη Porsche 918 RSR

Ανάμεσα στις πρεμιέρες του Ντιτρόιτ

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Β. Αμερικής στο Ντιτρόιτ - North American International Auto Show (NAIAS), παρουσίασε η Porsche τη νέα μονοθέσια 918 RSR. Το νέο δημιούργημα των Γερμανών προέρχεται από την πρωτοποριακή 918 Spyder, διαθέτοντας πολλά στοιχεία και από την 911 GT3 R Hybrid και έχοντας ιστορικού δεσμούς συγγένειας με την παλαιότερη 917 Coupe.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Porsche μιλάνε για μια εξελιγμένη υβριδική διάταξη η οποία αποδίδει το εντυπωσιακό νούμερο των 767 ίππων. Πρωταρχικό ρόλο στην κίνηση της σπορ κατασκευής έχει ο V8 των 6.2 λίτρων (563 ίππους) ο οποίος φτάνει μέχρι και τις 10.300 rpm, στέλνοντας τη δύναμη του στους πίσω τροχούς. Δύο ηλεκτροκινητήρες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν το έργο του κινητήρα εσωτερικής καύσης, παράγοντας επιπλέον 75 kW. Η παροχή της δύναμης των δύο ηλεκτροκινητήρων (2x 102 ίππους) γίνεται κατ΄ επιλογήν από τον οδηγό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Παράλληλα η διάταξη είναι έτσι σχεδιασμένη που μαζί με την εξελιγμένη γεννήτρια εκμεταλλεύεται απευθείας την ενέργεια που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της πέδησης. Με σκοπό τη βέλτιστη κατανομή βάρους έχει επιλεχθεί και η θέση του κιβωτίου μετάδοσης 6 σχέσεων  το οποίο εδράζεται ανάμεσα στο μονοκόκ αμάξωμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, για τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Η εμφάνιση της 918 RSR είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τους χρωματισμούς, να δίνουν εξαρχής αγωνιστικό τόνο στην παρουσία της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...