Αυστριακός πουλάει 6 ειδικές Porsche κι ένα φορτηγό - Ο ιδιαίτερος όρος του!

Το όνειρο που είχε ένας Αυστριακός αρχιτέκτονας από παιδί, το έκανε πραγματικότητα και τώρα… το πουλάει. Αλλά με έναν όρο.

  • -
  • -

Υπάρχει κάτι καλύτερο για έναν βενζινοαίματο από μια συλλογή από τα αγαπημένα του supercars; Ίσως μια συλλογή αυτών και ένα μεταφορικό για να τα μετακινεί από μέρος σε μέρος, όλα μαζί ταυτόχρονα. Αυτό ήταν το παιδικό όνειρο του Αυστριακού αρχιτέκτονα Alexander Serda, ο οποίος με τα χρόνια δημιούργησε μια πραγματική συλλογή από έξι εξαιρετικά ειδικές Porsche 911 και τώρα τις πουλά μαζί με το φορτηγό που τις μεταφέρει.

2

Αυτήν τη στιγμή, η συλλογή προσφέρεται από τον αντιπρόσωπο RPM Technik και θα δημοπρατηθεί ως ένα ενιαίο πακέτο. Αυτή είναι και μία λεπτομέρεια που ίσως δυσκολέψει τη διαδικασία εύρεσης αγοραστή καθώς, κανένα από τα μοντέλα δεν μπορεί να πωληθεί μεμονωμένα. Πρέπει να δοθούν όλα μαζί, αλλιώς κανένα. Ποια είναι όμως τα μοντέλα πάνω στον φορτηγό Man TGX, το οποίο πωλείται μαζί με τις 6 ειδικές Porsche;

Δείτε ακόμη: Τι ξεχωριστό θα έχει η νέα Porsche 911 – Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου

Αρχικά να πιάσουμε τα μοντέλα δρόμου. Πρώτα έχουμε μία 911 GT3 Touring του 2018. Στη συνέχεια ακολουθεί ο «θεωρητικό» προκάτοχος της, μία σπάνια 911 R του 2016. Παράλληλα υπάρχει μία 911 GT3 RS με πακέτο Weissach του 2019, μία 911 GT3 με πακέτο Clubsport του 2018 και τέλος έχουμε δύο μοντέλα που προορίζονται για αποκλειστική χρήση σε πίστα. Μία 911 GT3 CUP του 2018 και μία ακόμη πιο εξωφρενική, ανθρακονημάτινη 911 GT3 R, της ίδιας χρονολογίας. Όλα τα μοντέλα αποτελούν μέρος της γενιάς 991 της 911 και μάλιστα την facelift εκδοχή 991.2, με εξαίρεση την 911 R που είναι μέλος της σειράς 991.1. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως όλα τα αυτοκίνητα έχουν μηδενικά χιλιόμετρα στο οδόμετρο ή έχουν διανύσει τα ελάχιστα που χρειάστηκαν έως ότου παραδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

3

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η Porsche Taycan Turbo GT των 1.108 PS - Τιμή στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εν λόγω συλλογή δημιουργήθηκε από τον Αυστριακό με αρχικό στόχο την παρουσίαση της στο φεστιβάλ του Goodwood το 2018, εκεί όπου η Porsche γιόρτασε τα 70α της γενέθλια. Για άγνωστο λόγο όμως, αυτό δεν συνέβη, κάτι που σημαίνει πως έκτοτε η συλλογή έχει μείνει κλεισμένη στο γκαράζ. Κάποια αναφορά στο αστρονομικό πόσο που θα συνοδεύει την αγγελία δεν έχει γίνει, αλλά αν σκεφτούμε πως ένα αντίστοιχο δείγμα με μηδενικά χιλιόμετρα μόνο ενός εξ αυτών, της 911 R, πωλήθηκε πρόσφατα έναντι σχεδόν 1.000.000 ευρώ, σίγουρα η συνολική τιμή θα απαιτεί την κατανάλωση… υπογλώσσιων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...