Opel Experimental: Έτσι θα είναι τα μελλοντικά μοντέλα της

Δες τους τρεις πυλώνες που ενσωματώνει η νοοτροπία που θα καθορίσει τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας στο μέλλον.

  • -
  • -

Η γερμανική μάρκα αποκαλύπτει τη στρατηγική της για το μέλλον με το εκπληκτικό νέο της concept, το Opel Experimental, για το οποίο μας είχε προϊδεάσει στις αρχές Ιουλίου. Με υπερσύγχρονη εξωτερική σχεδίαση, δίνει μια σαφή εικόνα για το πού θέλει να πάει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Ξεχωρίζουν τα κορυφαία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, το ευρύχωρο, φωτιζόμενο εσωτερικό με τα ελαφριά καθίσματα και το νέας γενιάς head-up display. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινή έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023), όπου στοχεύει κερδίσει τις εντυπώσεις και να επικοινωνήσει σε ένα νέο κοινό το όραμα για βιώσιμη κινητικότητα.

Δείτε ακόμη: Ποια εταιρεία δεν θα είναι στην έκθεση Μονάχου;

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία του Opel Experimental είναι η απουσία χρωμίου. Η προσθήκη εξωτερικού φωτισμού και τα γραφικά με τις έντονες αντιθέσεις προσδίδουν χαρακτήρα και κομψότητα στις ήδη εντυπωσιακές αναλογίες. Βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρικών της Stellantis και φέρει επιπλέον ηλεκτρική τετρακίνηση. Το εντυπωσιακό κωνικό προφίλ και οι καθαρές σχεδιαστικές επιφάνειες ενισχύουν την εντυπωσιακή παρουσία του concept car της Opel. Οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες 180 μοιρών που είναι πλήρως ενσωματωμένες στις τρίτες κολόνες, ενώ οι μυώδεις καμπύλες στους θόλους των τροχών τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση.

Opel-Experimental-2

Στο μπροστινό τμήμα, το νέο φωτιζόμενο Opel Blitz τοποθετείται περήφανα στο κέντρο του Opel Compass, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Πλαισιώνεται από τον επιμήκη φωτισμό σχήματος φτερού στον οριζόντιο άξονα, ενώ η φωτιζόμενη κεντρική πτυχή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το ίδιο επαναλαμβάνεται στο πίσω μέρος, όπου το σχήμα της “πυξίδας” δημιουργείται από το χαρακτηριστικό φως πέδησης, τα φωτιστικά σώματα και τη γυάλινη διαφάνεια. Στο πίσω μέρος, το έμβλημα του Κεραυνού αντικαθίσταται από το όνομα της μάρκας. Γύρω από την “πυξίδα” στο μπροστινό μέρος βρίσκεται η 4D επόμενη γενιά του Opel Vizor. Η επιπλέον διάσταση είναι η προσθήκη των προηγμένων τεχνολογιών όρασης, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων και των συστημάτων lidar, ραντάρ και κάμερας.

Έξυπνες λύσεις αεροδυναμικής και detox στο εσωτερικό

Το Opel Experimental διαθέτει έξυπνες και βελτιστοποιημένες λύσεις αεροδυναμικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πτερύγια εμπρός και πίσω τα οποία βελτιώνουν την αεροδυναμική. Ομοίως και ο πίσω διαχύτης, ο οποίος επεκτείνεται ή μαζεύεται ανάλογα με τις συνθήκες. Τα ελαστικά, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Goodyear, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ και τοποθετούνται σε τροχούς Ronal 3 ζωνών, με χαρακτηριστικά που βελτιώνουν περαιτέρω την αεροδυναμική.

Ενώ οι εξωτερικές του διαστάσεις τοποθετούν το Opel Experimental στην compact κατηγορία (C-segment), το εσωτερικό διαθέτει ευρυχωρία κατηγορίας D. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσω της απελευθέρωσης χώρου (“detox”). Το τιμόνι διπλώνει απρόσκοπτα, όταν δεν χρειάζεται, χάρη στο σύστημα steer-by-wire, το οποίο μειώνει περαιτέρω το βάρος εξαλείφοντας τα μηχανικά εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης. Επιπλέον, τα ελαφριά προσαρμοζόμενα καθίσματα συνδυάζουν μια λιτή αλλά ανθεκτική δομή με υφάσματα τεχνολογίας 3D mesh. Αυτά εξασφαλίζουν την εξαιρετική άνεση καθισμάτων που γνωρίζουμε από τα οχήματα Opel, ενώ συμβάλλουν περαιτέρω στην απελευθέρωση χώρου μέσα στο πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Opel-Experimental-3

Η εμπειρία Pure Pad

Η προσέγγιση του “detox” συνεχίζεται με την Pure Experience. Ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις ανάγκες του στο Tech Bridge, μια νέα ερμηνεία του ήδη γνωστού Pure Panel. Αντί για συμβατικές οθόνες, οι πληροφορίες παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης προβολής που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και φυσικό έλεγχο φωνής.

Το αιωρούμενο, διαφανές Pure Pad βρίσκεται μπροστά από το υποβραχιόνιο. Μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού, επιτρέποντας έτσι την άμεση πρόσβαση στα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

Δείτε ακόμη: Opel Summer Sales: Προσφορές για όλα τα μοντέλα έως τις 31 Αυγούστου!

Ενώ το Opel Experimental ενσωματώνει τους τρεις πυλώνες της μάρκας της Opel – Detox, Modern German, Greennovation – προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας τη συναισθηματική προσέγγιση της μάρκας για τη βιώσιμη μετακίνηση. Τα ηλεκτροχρωμικά υφάσματα βυθίζουν τους επιβάτες σε ατμοσφαιρικό φως, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευεξίας. Επιπλέον, τα ενεργά υφάσματα μπορούν να ενισχύσουν τις διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, όταν ένα όχημα εισέρχεται στο τυφλό σημείο, εμφανίζεται μια προειδοποίηση στο αντίστοιχο ένθετο της πόρτας, καθώς και στο head-up display, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες, αλλά και τα λοιπά διερχόμενα οχήματα.

Με στόχο να εκφράσει το όραμα της μάρκας, το Opel Experimental συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση των πρωτότυπων αυτοκινήτων “made in Rüsselsheim”, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1965, όταν η Opel παρουσίασε το θρυλικό Experimental GT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...