Επίσημο: Αυτό είναι το νέο FIAT 600e [video]

Η FIAT ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ηλεκτρικό compact SUV, προσφέροντας μια πιο πρακτική εναλλακτική απέναντι στο στυλάτο μοντέλο πόλης, 500e.

  • -
  • -

Με την ηλεκτροκίνηση να γίνεται πλέον… απαραίτητο στοιχείο για κάθε κατασκευαστή, η FIAT βρίσκεται σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού της γκάμας της με περισσότερες προτάσεις. Έχοντας ήδη το γνωστό, ιδιαίτερα επιτυχημένο 500e, ετοιμάζει ακόμη μια πρόταση με περισσότερους χώρους και SUV χαρακτηριστικά. Το νέο 600e δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, το είδαμε όμως σε ένα επίσημο video της εταιρείας στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Βατικανό.

Παρουσίαση FIAT 600e με άρωμα… αλληλεγγύης!

Η FIAT έχει ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και για αυτό, παρουσίασε μια ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο Open Doors. Εκεί λοιπόν εμφανίζεται για πρώτη φορά το νέο 600e, το μικρό ηλεκτρικό SUV που διατηρεί το στυλ και την προσωπικότητα του 500e, εμπλουτισμένα με καλύτερους χώρους και πιο περιπετειώδες προφίλ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία αφιερώθηκε στην εκδήλωση “Not Alone” που έγινε για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Για την ώρα ωστόσο, τα στοιχεία γύρω από το αυτοκίνητο είναι ελάχιστα.

Δείτε ακόμη: Ξανά στους δρόμους το FIAT Topolino!

FIAT 600e, ένα… μεγάλο 500e!

Δεν υπάρχει κάποια αναφορά από τη FIAT για το σύστημα κίνησης του νέου 600e, ούτε για κάποια από τις τεχνολογίες που θα ενσωματώνει. Πιθανότατα πρόκειται για «αδελφό» μοντέλο με το νέο Jeep Avenger, βασιζόμενο στην ίδια πλατφόρμα του ομίλου Stellantis και χρησιμοποιώντας τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων. Αυτό ωστόσο, είναι μόνο… εικασίες. Από το video μπορούμε να δούμε ότι το εσωτερικό του θα μοιάζει πολύ με αυτό του 500e, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το FIAT 500e 3+1

Η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με τον μακρόστενο σχεδιασμό, αλλά και η μικρότερη οθόνη σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων μπροστά στον οδηγό, δημιουργούν ένα high tech κλίμα, χωρίς η εργονομία να μπαίνει στο περιθώριο. Το τελευταίο, ενισχύεται από την ύπαρξη μιας σειράς διακοπτών κάτω από τους αεραγωγούς, για τον έλεγχο του κλιματισμού! Περισσότερα θα μάθουμε με την παρουσίαση του νέου FIAT 600e, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...