Το νέο Mitsubishi Colt είναι... το Renault Clio

Σε περίπτωση που το νέο ιαπωνικό supermini σας θυμίζει κάτι, είναι λογικό αφού πρόκειται για την νέα γενιά και ενός γαλλικού supermini…

  • -
  • -

Η Mitsubishi μόλις αποκάλυψε την ολοκαίνουργια γενιά του supermini Colt και σε περίπτωση που σας θυμίζει κάτι… είναι λογικό. Φήμες ήθελαν το νέο ιαπωνικό μοντέλο να βασίζεται στην επόμενη γενιά του Renault Clio, αλλά τώρα που βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο πως οι Ιάπωνες έκανες τις λιγότερες αλλαγές που μπορούσαν ώστε να διαφοροποιήσουν το δικό του μοντέλο από αυτό των Γάλλων.

Αν και με μία πρώτη ματιά αυτή η κίνηση μπορεί να κακοφανεί σε μερικούς, αν το καλοσκεφτούμε είναι λογικό. Ο λόγος που γίνεται αυτή η συνεργασία είναι για να αυξήσει η Mitsubishi τα έσοδα τις με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Εάν έμπαιναν στην διαδικασία εξόδων με στόχο την διαφοροποίηση του μοντέλου τους από αυτό του Γάλλου κατασκευαστή τότε το όλο εγχείρημα δεν θα είχε πολύ νόημα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούσαν τουλάχιστον να κρύψουν ότι η θέση μπροστά στην μάσκα προοριζόταν για το σήμα της Renault.

front

Με πλούσιο εξοπλισμό και εμφάνιση που ταιριάζει στην Ευρώπη

Χάρη στο καταξιωμένο μοντέλο που χρησιμοποιεί σαν βάση, το Colt είναι ένα όμορφο, μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο supermini το οποίο μπορεί να σταθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα φώτα τεχνολογίας LED χαρίζουν μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ το όνομα της μάρκας γραμμένο κατά μήκος της 5ης πόρτας ίσως να είναι η μόνη εξωτερική διαφοροποίηση σε σχέση με το Clio. Βέβαια και εδώ φαίνεται η επιρροή των Γάλλων καθώς εκεί που κανονικά θα βρίσκαμε το σήμα της Renault με την κάμερα οπισθοπορίας στην μέση, τώρα οι Ιάπωνες έχουν βάλει απλά μία προεξοχή.

Στο εσωτερικό, διαθέτει μία οθόνη για το infotainment 7 ή 9,3 ιντσών με ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto ή Apple CarPlay στο στάνταρ εξοπλισμό. Στάνταρ είναι επίσης και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μία οθόνη 10 ιντσών.

back

Διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης αλλά και ως πλήρως υβριδικό

Το σημαντικότερο ίσως κινητήριο σύνολο που θα βρίσκουμε κάτω από το καπό του νέου Colt είναι το Full Hybrid που έχουμε ήδη γνωρίσει στα μοντέλα E-Tech της Renault. Θυμίζουμε πως αποτελείται από έναν κινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι μαζί αποδίδουν 143 ίππους. Η Mitsubishi υπόσχεται ότι οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι σε θέση να καλύψουν έως και το 80 % των μετακινήσεων εντός πόλης.

Παράλληλα στην γκάμα θα υπάρχουν και δύο αποκλειστικά θερμικά μοτέρ 1.000 κυβικών με απόδοση 67 και 91 ίππους. Το πρώτο είναι ατμοσφαιρικό και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ το δεύτερο και ισχυρότερο είναι 3κύλινδρο turbo το οποίο χρησιμοποιεί και αυτό χειροκίνητο κιβώτιο, 6 σχέσεων όμως.

Οι τιμές για το νέο Mitsubishi δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά θα προσφέρεται με τρία επίπεδα εξοπλισμού. Η παραγωγή του Colt θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στην Προύσα της Τουρκίας, ενώ αναμένεται να φτάσει στις ευρωπαϊκές εκθέσεις το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...