Έρχεται το Silence S04: Στην παραγωγή το μικρό ηλεκτρικό με τις φορητές μπαταρίες

Το Silence S04 λύνει το βασικότερο πρόβλημα για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Αθήνα, που δεν είναι άλλο από τη διαδικασία της φόρτισης. H παραγωγή του μόλις άρχισε!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μια εξαιρετική λύση μετακίνησης στην πόλη, όμως σε μέρη όπως η Αθήνα, η φόρτιση δεν είναι και τόσο εύκολη. Για να βιώσεις την καλύτερη εμπειρία από ένα τέτοιο όχημα θα πρέπει να έχεις δική σου θέση στάθμευσης με παροχή ρεύματος, κάτι που δεν είναι δεδομένο για όσους κατοικούν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το Silence S04 όμως δείχνει να είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς ενσωματώνει μια πρακτική καινοτομία: έχει αποσπώμενες μπαταρίες που αφαιρούνται και μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι. Μάλιστα διαθέτουν πρακτική χειρολαβή και ροδάκια, σαν βαλίτσα! Το επαναστατικό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μόλις ξεκίνησε να παράγεται στην Ισπανία. 

Silence S04: Ξεκίνησε η παραγωγή του!

Η Silence είναι μια ισπανική εταιρεία, «αφιερωμένη» στον κόσμο της μικροκινητικότητας. Παράγει επίσης και ηλεκτρικά scooter με ιδιαίτερη επιτυχία και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αγοραστών: εκείνους που ζητούν γρήγορες, ευέλικτες και άκρως οικονομικές μετακινήσεις εντός πόλης.

Το τετράτροχο S04 έχει πολύ μικρές διαστάσεις (μήκος μόλις 2,28 m) για να παρκάρει παντού και να «ξεγλιστρά» από την κίνηση. Διαθέτει διθέσιο εσωτερικό και έναν μεγάλο χώρο αποσκευών (για τα δεδομένα του οχήματος) των 247 λίτρων. Μετά από κάποιο καιρό αναμονής, η παραγωγή του μικρού οχήματος ξεκίνησε και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν σύντομα! Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η συναρμολόγηση γίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης.

Τι αυτονομία έχει το Silence S04;

Οι δύο μπαταρίες του Silence S04 έχουν χωρητικότητα περίπου 5,5 kWh η κάθε μια, άρα μιλάμε για ένα σύνολο κάπου στις 11 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία, αρκούν για να εξασφαλιστεί αστική αυτονομία περίπου 150 χιλιομέτρων με τις δύο μπαταρίες πλήρως φορτισμένες. Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε τυπική πρίζα σπιτιού και όπως είπαμε, αφαιρούνται. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να φορτίσουν ενώ βρίσκονται συνδεδεμένες στο αυτοκίνητο. Ο ηλεκτροκινητήρας των 20 ίππων αρκεί για αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και τελική ταχύτητα στα 85 km/h, άρα μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε οποιοδήποτε αστικό τερέν, ακόμη και κεντρικές λεωφόρους. Αργότερα θα ακολουθήσει και λιγότερο ισχυρή εκδοχή με τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Στην Ελλάδα, τα οχήματα της Silence έρχονται από την Kosmoride, μια εταιρεία της Kosmocar (Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley). 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...