Γιατί αυτό Volkswagen Golf κοστίζει 77.000 €;

Το καινούργιο R333 έχει τον ίδιο κινητήρα με το Volkswagen Golf R, αλλά κοστίζει περίπου 20.000 € περισσότερα!

  • -
  • -

Η Volkswagen αποκάλυψε μία ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Golf R, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά στη γερμανική αγορά. Το Golf R 333, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θα παραχθεί ακριβώς σε 333 κομμάτια και θα κοστίζει 77.000 €! Όντας και το ακριβότερο Golf παραγωγής που είδαμε ποτέ!

Βασίζεται στην κορυφαία εκδοχή του γερμανικού χάτσμπακ και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το τετρακίνητο R, κάτι που σημαίνει ότι κάτω από το εμπρός καπό κρύβεται ο γνωστός 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας απόδοσης 333 ίππων και 420 Nm, ο οποίος και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Volkswagen. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,6 sec, την ώρα που η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 270 km/h.

Πώς ξεχωρίζει το R333 από τα άλλα Golf R;

Τι αλλάζει όμως εκτοξεύοντας παράλληλα το κόστος σκληροπυρηνικού Golf; Καταρχήν, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο κίτρινο χρώμα Lime Yellow, με την οροφή να έχει μαύρο χρώμα, την ώρα που οι ζάντες των 19 ιντσών συνδυάζονται με semi-slick ελαστικά. Διαφοροποιημένα είναι τα φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED Matrix, ενώ το σύστημα εξαγωγής φέρει την υπογραφή της Akrapovic. Την εικόνα του συμπληρώνουν μία σειρά αυτοκόλλητα και φυσικά τα διακριτικά «333».

Δείτε ακόμη: Δοκιμή - Hyundai i20N Vs Volkswagen Polo GTi

Δείτε ακόμη: Τι αλλάζει στο επετειακό Volkswagen Polo GTi 25;

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα τύπου μπάκετ καθίσματα με επένδυση από δέρμα Nappa, εντυπωσιακές ραφές σε διάφορα σημεία της καμπίνας, τμήματα από κάρμπον, ηχοσύστημα Harman Kardon και φυσικά μία πλακέτα με την αρίθμηση του συλλεκτικού μοντέλου. Επιπλέον, η Volkswagen αναφέρει ότι εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σε συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, όπως το ενεργό cruise control με δυνατότητα ακινητοποίησης και εκκίνησης. Οι παραγγελίες στη Γερμανία έχουν ανοίξει και η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Εσείς, τι λέτε; Αξίζουν τα σχεδόν 20.000 € επιπλέον;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...