Νέο Volkswagen Touareg: Όλες οι αλλαγές!

Η ναυαρχίδα στη γκάμα των SUV της Volkswagen απέκτησε νέες τεχνολογίες, ενώ δεν έλειψε και ένα μικρό σχεδιαστικό φρεσκάρισμα.

  • -
  • -

Το Touareg είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για την Volkswagen, αφού σηματοδοτεί το μοντέλο με το οποίο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την είσοδο της στην κατηγορία των SUV. Μπορεί παραδοσιακά να αποτελεί μία πρόταση που τοποθετείται στο πάνω ράφι της κατηγορίας, ανάμεσα στις premium κατασκευές, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 1.130.000 αυτοκίνητα!

Ανανεωμένη εμφάνιση και προηγμένη τεχνολογία

H Volkswagen προχώρησε σε μία μικρή ανανέωση της νεότερης γενιάς του γερμανικού SUV, εφοδιάζοντας το παράλληλα με μία σειρά από νέες τεχνολογίες. Σχεδιαστικά, το Touareg εξακολουθεί να παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις. Οι μικρές αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, τα οποία μάλιστα κάνουν χρήση τεχνολογίας IQ.Light HD matrix. Στο πίσω μέρος η σημαντικότερη διαφοροποίηση εντοπίζεται στη μεγάλη οριζόντια φωτεινή δέσμη τεχνολογίας LED, στοιχείο το οποίο και συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Volkswagen, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του φωτιζόμενου σήματος της γερμανικής φίρμας!

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen ID.4 GTX

Στα μηχανικά μέρη η Volkswagen βελτίωσε την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ ανάλογα με την έκδοση μπορεί να εφοδιαστεί και με σύστημα τετραδιευθύνσης. Αλλαγές συναντάμε και στην καμπίνα των επιβατών, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12 ιντσών και την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 15 ιντσών να κυριαρχούν, εστιάζοντας στον high tech χαρακτήρα της κατασκευής. Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, το Touareg εφοδιάζεται με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η γερμανική φίρμα στα ράφια της, και μάλιστα από το βασικό εξοπλισμό.


Πλήρης γκάμα κινητήρων: βενζίνη, diesel και plug-in hybrid

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το νέο Touareg είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και ως plug-in hybrid. Μάλιστα, υπάρχουν δύο εκδόσεις plug-in, ενώ όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το Touareg R eHybrid των 462 ίππων. Το κόστος του νέου γερμανικού SUV στη Γερμανία υπολογίζεται στα 69.200 ευρώ για τη βασική έκδοση, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται και στην ελληνική αγορά.

Δείτε ακόμη: Tι νέο φέρνει το επειτειακό Volkswagen Polo GTi;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...